Δ. Σκύδρας

Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας του Δ. Σκύδρας

860Προβολές

Η υπηρεσία καθαριότητας, πρασίνου και πολιτικής προστασίας του Δήμου Σκύδρας βρίσκεται  διαχρονικά στην πρώτη γραμμή για να διατηρήσει το Δήμο μας καθαρό και περιποιημένο στο μέτρο του δυνατού και των δυσκολιών που υπάρχουν από την έλλειψη προσωπικού και κατάλληλου εξοπλισμού.

Ωστόσο, όπως έχει τονιστεί πολλές φορές και είναι αυτονόητο, τίποτε δεν μπορεί να στεφθεί μ΄επιτυχία κι αποτελεσματικότητα χωρίς τη συνεργασία και τη συμβολή όλων μας.

Λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού και γενικότερα της προστασίας και της ασφάλειας της δημόσιας υγείας επισημαίνουμε και παρακαλούμε για τα εξής:

Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο  κάποιοι συμπολίτες μας, «μένοντας στο σπίτι», και πέραν των συνηθισμένων οικιακών απορριμμάτων να συμμαζεύουν και να καθαρίζουν αποθήκες ή αυλές  με αποτέλεσμα να συγκεντρώνουν και να εναποθέτουν στους κάδους ή γύρω απ΄αυτούς διάφορα απορρίμματα κι αντικείμενα.

Θα παρακαλούσαμε θερμά τ΄ όποια αντικείμενα να τοποθετούνται μ΄ επιμέλεια μέσα στους αντίστοιχους κάδους οικιακών απορριμμάτων ή ανακυκλώσιμων ειδών.

Γενικότερα, ας μην τοποθετούνται  σακούλες έξω ή περιμετρικά ή πάνω στο καπάκι του κάδου.

Το καπάκι κάθε κάδου θα πρέπει ν΄ανοίγεται και να κλείνεται μετά από κάθε χρήση. Δυστυχώς, έχει διαπιστωθεί ότι σε σημείο που υπάρχουν δύο όμοιοι κάδοι (πράσινοι) ο ένας να ξεχειλίζει από σκουπίδια που πέφτουν μάλιστα γύρω από τον κάδο  κι άλλος δίπλα με κλειστό το καπάκι να είναι αχρησιμοποίητος κι άδειος .

Θα πρέπει, λοιπόν, οι κάδοι να χρησιμοποιούνται ισομερώς και το καπάκι  τους να είναι πάντα κλειστό,  για λόγους υγιεινής κι ασφάλειας, αισθητικής κι αποφυγής συγκέντρωσης αδέσποτων ζώων.

Επίσης, υπενθυμίζουμε και παρακαλούμε να διπλώνονται οι κάθε είδους χάρτινες συσκευασίες πριν την εναπόθεσή τους στους κάδους ανακύκλωσης ώστε να μην καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο. Δυστυχώς κάποιες φορές οι κάδοι με δύο ή τρία αδίπλωτα χαρτοκιβώτια δεν χωρούν άλλα ανακυκλώσιμα είδη ενώ στην ουσία μπορούν να δεχθούν πολύ περισσότερο αριθμό κι όγκο.

Κλείνοντας, ας υπογραμμιστεί για μια ακόμη φορά ότι μόνο με τη συνεργασία όλων μας θα έχουμε το καλύτερο περιβαλλοντικό αποτέλεσμα.

Μένουμε, λοιπόν, στο σπίτι, μένουμε υγιείς, διατηρούμε το Δήμο μας καθαρό.

 

                                                                            Με εκτίμηση

                                                                  Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος

                                                                  Κωνσταντίνος Τερζίδης

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.