Οικονομικά

ΔΕΗ ρύθμιση των οφειλών

1.1kΠροβολές

Συνάντηση Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,Βασιλείου Κόκκαλη με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, έλαβε χώρα σύσκεψη στο Γραφείο του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασιλείου Κόκκαλη με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, παρουσία συμβούλων του όπως και συμβούλων του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρου Αραχωβίτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η διάθεση από πλευράς ΔΕΗ να συνεχιστεί το ειδικό καθεστώς έκδοσης λογαριασμών για όσους επαγγελματίες αγρότες επιθυμούν να εκμεταλλευτούν τις ωφέλειες της εν λόγω ρύθμισης. Συγκεκριμένα, για όσους επιλέγουν να συμμετέχουν στη ρύθμιση, η ΔΕΗ δεν εκδίδει λογαριασμούς ρεύματος κατά την κρίσιμη αρδευτική περίοδο, αλλά συγκεντρωτικό λογαριασμό από Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Έτσι κατά την περίοδο άρδευσης δεν θα κόβεται το ρεύμα εφόσον δεν θα έχει εκδοθεί λογαριασμός οπότε και ο παραγωγός μπορεί απρόσκοπτα να προχωρήσει στις εργασίες του. Επισημαίνεται ότι το μέτρο αφορά και σε Ομάδες Παραγωγών ή/και Συνεταιρισμούς. Απαιτείται  βέβαια η αυτοπρόσωπη παρουσία του ενδιαφερομένου ή του νομικού του εκπροσώπου σε τοπικό υποκατάστημα της ΔΕΗ για να συμπληρώσει την αντίστοιχη αίτηση.

Επίσης, ο Πρόεδρος της ΔΕΗ ήταν θετικός σε μια πρόταση η οποία περιλαμβάνει την παροχή εγγύησης εκ μέρους των αγροτών ώστε να μην χάνουν τη ρύθμιση των οφειλών τους προς τη ΔΕΗ  αν δεν πληρώσουν για μερικούς μήνες. Εξετάστηκε ακόμη η εκδοχή, ως έσχατο μέτρο να δύνανται οι παραγωγοί να εγγυηθούν τα έσοδα από την Ενιαία Ενίσχυση με μορφή εκχώρησης ή πάγιας εντολής από τον τραπεζικό λογαριασμό τον οποίο έχουν δηλώσει στο ΟΣΔΕ.

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.