Αγροτικά

Προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος της Ο.Π. «Αθηνά»

941Προβολές

Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ΕΠΕΚΕ Οικονομίας, Οικονομικών και Δικαιοσύνης για την επίλυση του ζητήματος της Ο.Π. «Αθηνά»

 Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη μετείχε σήμερα το απόγευμα (12 Φεβρουαρίου 2019) στην προγραμματισμένη ΕΠΕΚΕ Οικονομίας, Οικονομικών και Δικαιοσύνης όπου συζητήθηκε η ρύθμιση για την επίλυση του μεγάλου κοινωνικού ζητήματος που έχει προκύψει σχετικά με την ευθύνη των απλών μελών της Ο.Π. «Αθηνά» για χρέη στο δημόσιο λόγω παραλείψεων της διοίκησης της Ο.Π. που εν συνεχεία μετατράπηκε σε Αστική Εταιρεία, παρουσία Γενικών Γραμματέων και συμβούλων των τριών συναρμόδιων Υπουργείων και βουλευτών των αντίστοιχων τομέων εργασίας (Οικονομίας, Οικονομικών και Δικαιοσύνης).

Στη συνεδρίαση τέθηκαν από την κ. Τζάκρη για πρώτη φορά σε κοινή επήκοο όλων των συναρμοδίων Υπουργείων όλα τα πραγματικά περιστατικά που πρέπει να ληφθούν υπόψη για τη διαμόρφωση νομοθετικής ρύθμισης για την επίλυση του μεγάλου αυτού κοινωνικού και οικονομικού προβλήματος που ταλανίζει μεγάλο αριθμό ατόμων στην ευρύτερη τοπική κοινωνία της Σκύδρας που είτε με τη θέλησή τους είτε ακούσια και σε κάποιες περιπτώσεις εν αγνοία τους φέρονται ως απλά μέλη της Ο.Π. «Αθηνά» που στη συνέχεια μετατράπηκε σε Αστική Εταιρεία, χωρίς ποτέ η Διοίκηση της Αστικής Εταιρείας να παρακρατήσει ΦΠΑ για να τον αποδώσει, τις εντολές ελέγχου που δόθηκαν από το ΠΕΚ Θεσσαλονίκης για τις χρήσεις 1993-2002 από τις οποίες διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις, με κυριότερη εξ αυτών την μη παρακράτηση και την μη απόδοση ΦΠΑ και την υπέρμετρη επιβάρυνση που προέκυψε για το σύνολο των απλών μελών της Ο.Π. «Αθηνά» εξαιτίας της νομοθετικής πρόβλεψης περί αντικειμενικής, αλληλέγγυας και εις ολόκληρον ευθύνης για απόδοση ΦΠΑ που ισχύει για τα απλά μέλη των αστικών εταιρειών.

Τέθηκαν επίσης για πρώτη φορά στο τραπέζι της συζήτησης και όλα τα νομικής φύσεως ζητήματα τα οποία θα πρέπει να ληφθούν υπόψη για τη διαμόρφωση της βέλτιστης νομοθετικής ρύθμισης για την επίλυση του προβλήματος, η οποία διαπιστώθηκε ότι χρήζει περαιτέρω νομοτεχνικής επεξεργασίας. Με δεδομένη την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος, κ. Τζάκρη σε συνεργασία και συνεννόηση με τα συναρμόδια Υπουργεία θα συμμετάσχει ενεργά υποβάλλοντας προτάσεις για τη διαμόρφωση της αρτιότερης νομοθετικής ρύθμισης που θα επιλύει αποτελεσματικά και με δίκαιο κοινωνικά τρόπο το πρόβλημα.-

…………………………………

Γιάννης Σηφάκης: Το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα ων απλών μελών της ΟΠ «ΑΘΗΝΑ» θα λυθεί πολιτικά άμεσα όσο πόλεμο και να επιχειρείται εναντίον της λύσης που προτείνεται από τα συναρμόδια Υπουργεία

Κάποιοι προσπάθησαν στην συνεδρίαση των 3 ΕΠΕΚΕ να τορπιλιστεί η λύση που πρότειναν τα συναρμόδια Υπουργεία  

 Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019, συνεδρίασαν από κοινού οι   ΕΠΕΚΕ Ανάπτυξης, Οικονομικών και Δικαιοσύνης στη Βουλή προκειμένου να παρουσιαστεί από τα συναρμόδια Υπουργεία η επεξεργασμένη Υπουργική διάταξη για την λύση θεμάτων που αφορούν αστικές εταιρίες με αλλαγή της ευθύνης των απλών μελών των αστικών μη κερδοσκοπικών εταιριών αρκεί να εισήλθαν στις εταιρίες πριν τον Απρίλιο του 2012  και για τα χρέη που γεννήθηκαν πριν τον Απρίλιο του 2012 ( πριν την ισχύ του Ν. 4072/2012) και να γίνει σχετική συζήτηση.  Η διάταξη αυτή καταλαμβάνει και το πρόβλημα των απλών μελών της ΟΠ «ΑΘΗΝΑ».

Την νομοθετική διάταξη εισηγήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Αυλωνίτης, ο πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στο Υπουργείο Οικονομικών Παναγιώτης Πανάγος και εκπρόσωπος του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη.

Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας καθώς και αρκετοί ακόμη βουλευτές που συμμετείχαν στις ΕΠΕΚΕ.

Ο Γιάννης Σηφάκης ανέλυσε τα πραγματικά περιστατικά και συμφώνησε με την προταθείσα Υπουργική διάταξη που εισηγήθηκαν οι προαναφερόμενοι Υπουργοί τονίζοντας την ανάγκη άμεσης προώθησης της στην Βουλή.

Από άλλη πλευρά εκφράστηκαν έντονες αντιδράσεις με αποτέλεσμα  το σώμα να μην αντιληφθεί την ουσία του προβλήματος και η συνεδρίαση δυναμιτίστηκε χωρίς να καταλήξει σε αποτέλεσμα.

Ο Γιάννης Σηφάκης δηλώνει ότι θα συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση την προσπάθεια άμεσης νομοθετικής επίλυσης του τεράστιου αυτού κοινωνικού προβλήματος που αποτελεί βραχνά για 1200 αγρότες ( μαζί με κληρονόμους των παθόντων) της Πέλλας υπερασπιζόμενος την διάταξη που έχουν έτοιμη τα συναρμόδια Υπουργεία ( έστω και με κάποιες προσαρμογές) για να υπάρξει άμεση νομοθέτηση με δεδομένο ότι πλησιάζει ο καιρός που διώκονται οι πρώτοι αγρότες από τον εισαγγελέα.

Θα ενημερώνει τους αγρότες για τις εξελίξεις σχετικά με το τεράστιο αυτό θέμα για την πολιτική λύση του οποίου αγωνίζεται καθημερινά τα τελευταία δύο χρόνια όταν άλλοι απογοήτευαν πριν ένα χρόνο τους αγρότες παροτρύνοντας τους  να οδηγηθούν σε δικηγορικά γραφεία για να επιδιώξουν ρυθμίσεις προκειμένου να πληρώσουν και τώρα προσπαθούν να δυναμιτίσουν την πολιτική λύση που προωθείται από τους Υπουργούς.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.