Δ.Πέλλας

΄΄ ΜΝΗΜΕΣ΄΄

1.2kΠροβολές

Η Κρύα Βρύση τιμά την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, με τ΄ αποκαλυπτήρια του μνημείου της !

Ο Σύλλογός Ποντίων Κρύας Βρύσης ΄΄ Αλ. Υψηλάντης΄΄ έχει την ιστορική τιμή το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 και ώρα 7:30 μ.μ. να πραγματοποιήσει τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Γενοκτονίας των 353.000 Ελλήνων του Πόντου, με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από τις θηριωδίες του Μουσταφά Κεμάλ.

Πρόκειται για μία ιδέα και πρωτοβουλία του Συλλόγου που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και σήμερα παίρνει σάρκα και οστά με την κατασκευή ενός μνημείου μοναδικό, σε συμβολισμό, στον Ελλαδικό χώρο, αναπαριστώντας όλη την πορεία του Ποντιακού Ελληνισμού από την Ελλάδα στη γη του Εύξεινου Πόντου πριν από 3.000 χρόνια, τον πολιτισμό και τα γράμματα που δημιούργησαν εκεί, τον ένοπλο αγώνα του Πόντιου πολεμιστή και στο τέλος τον ξεριζωμό και επαναπατρισμό στην μητέρα πατρίδα ! Το μνημείο βρίσκεται στην συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου με Π. Μελά γωνία δίπλα στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης μας !

Μετά το πέρας της τελετής των αποκαλυπτηρίων ο Σύλλογος Ποντίων στον διπλανό κτήριο του Πνευματικού Κέντρου, θα παρουσιάσει μία συγκινητική εκδήλωση με τίτλο ΄΄ ΜΝΗΜΕΣ΄΄ περιλαμβάνοντας τραγούδια και δρώμενα αφιερωμένα στην Γενοκτονία.

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.