Δ.Πέλλας

Έκθεση – εκδήλωση «Το ΕΠΑ.Λ. δημιουργεί»

811Προβολές
Το 1o ΕΚ Γιαννιτσών, συνδιοργανώνει με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας και το Δήμο Πέλλας από 13 έως και 15 Μαΐου 2019 έκθεση – εκδήλωση με τίτλο «Το ΕΠΑ.Λ. δημιουργεί» στο χώρο στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Πέλλας.

Στόχος της έκθεσης είναι η δημοσιοποίηση και ανάδειξη στο ευρύ κοινό του σύγχρονου Επαγγελματικού Λυκείου, των έργων που υλοποίησαν οι μαθητές στη διάρκεια του σχολικού έτους, την ενημέρωση για τη δομή του και τη διεύρυνση της πρόσβασης των μαθητών/τριών των ΕΠΑ.Λ σε ΤΕΙ και σε Πανεπιστήμια, καθώς και την εφαρμογή του θεσμοθετημένου «Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας» για αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ.
Στην έκθεση θα παρουσιαστούν οι 7 τομείς και οι 15 ειδικότητες που λειτούργησαν την τρέχουσα σχολική χρονιά στο 1ο ΕΠΑΛ και στο 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών. Θα εκτεθούν μαθητικά έργα και θα παρουσιαστεί οπτικό – ακουστικό υλικό που έχουν δημιουργήσει μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί. Το πρόγραμμα της έκθεσης – εκδήλωσης περιλαμβάνει επίσης διεξαγωγή εκδήλωσης για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και τη Μαθητεία την Τρίτη 14/5/2019 και ώρα 7:30 στην Αίθουσα του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων του Δήμου Πέλλας.
Η έκθεση και η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό, που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές δυνατότητες που προσφέρονται στους μαθητές/τριες των Επαγγελματικών Λυκείων όπως επίσης για το πρόγραμμα «Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΘΕΣΗΣ «ΤΟ ΕΠΑΛ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ»
Δευτέρα 13/5/2019
9.00 πμ-13.00μμ: Έκθεση Έργων μαθητών. Επισκέψεις σχολείων
7.00μμ-9.00 μμ: Εγκαίνια Έκθεσης Έργων μαθητών. Επισκέψεις κοινού.
Μουσική επένδυση των εγκαινίων από μαθητές των ΕΠΑΛ

Τρίτη 14/5/2019
9:00 π.μ. – 13:00 μ.μ. Έκθεση Έργων μαθητών. Επισκέψεις σχολείων
6.00μμ-8.30μμ: Έκθεση Έργων μαθητών. Επισκέψεις κοινού.
7:30- 8.45μμ: Εκδήλωση με τίτλο: «Η αναβάθμιση της Επαγγελματική Εκπαίδευσης», με το εξής πρόγραμμα:
7.30 μμ-7.45μμ : Χαιρετισμοί.
7.45μμ-8:15μμ Ομιλία με θέμα «Η αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης», με εισηγητή το Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. της Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αθανασόπουλο Ανδρέα.
8:15 – 8:45 Βράβευση μαθητών των ΕΠΑΛ που εισήχθησαν σε ΑΕΙ –ΤΕΙ το προηγούμενο σχολικό έτος και των μαθητών που επέτυχαν στις εξετάσεις πιστοποίησης της Μαθητείας. Βράβευση των επιχειρήσεων που συνεργάστηκαν με τα ΕΠΑΛ στο πλαίσιο της Μαθητείας
Μουσική επένδυση της εκδήλωσης από μαθητές των ΕΠΑΛ

Τετάρτη 15/5/2019
9:00 π.μ. – 13:00 μ.μ. Έκθεση Έργων μαθητών. Επισκέψεις σχολείων
6.00μμ-8.30μμ: Έκθεση Έργων μαθητών. Επισκέψεις κοινού

Μοιραστείτε με τους φίλους σας

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.