Κεντρική Μακεδονία

Ίδρυση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας

629Προβολές

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και σε κάθε γωνιά της χώρας για να υπερασπιστεί τις ανάγκες και  να εκφράσει τις αγωνίες της νέας γενιάς. Η προσπάθεια μας, μέσα από οργανωμένη δράση και διεκδικήσεις, είναι να δημιουργηθεί ένας διάλογος άμεσος με τη νέα γενιά και διαδραστικά με τη κοινωνία να δώσει μια νέα μορφή στο όραμα και την προοπτική.

 

Η συνάντηση και ο διάλογος με τους νέους ανθρώπους από κάθε κοινωνικό χώρο περιέχει ως ζητούμενο τη συγκρότηση ενός πολιτικού σχεδίου, που θα αναδεικνύει και θα δίνει απαντήσεις στις ανάγκες της νεολαίας, πάντα με γνώμονα τις βασικές αρχές της Δημοκρατίας, της Αλληλεγγύης, της Ελευθερίας και της Συλλογικότητας.

 

Ο ανοιχτός διάλογος με την κοινωνία επιδιώκει την καλλιέργεια νέου τύπου σχέσεων με την πολιτική, με αδιαμεσολάβητη από πελατειακές αντιλήψεις συμμετοχή και παρέμβαση, ώστε οι νέοι/ες να εκφράσουν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους, να θέσουν καινούρια ερωτήματα, να μεταφέρουν εμπειρίες και αιτήματα, να συνδιαμορφώσουν θέσεις και προτάσεις για την επόμενη ημέρα.

 

Δράσεις με προοδευτικό και ριζοσπαστικό περιεχόμενο, και αποτελεσματική παρέμβαση μέσα στην κοινωνία, θα διαμορφώσουν την ουσιαστική παρουσία μας δίνοντας το αριστερό παράδειγμα σε ζητήματα που απασχολούν την περιοχή. Όπως ο προβληματισμός που ανέκυψε από την πανδημία για την υγειονομική θωράκιση μέσα από την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας με εξοπλισμό και προσωπικό. Η προστασία του περιβάλλοντος και της φυσικής ομορφιάς. Ο ζωτικός πρωτογενής τομέας και οι ανάγκες των ανθρώπων του. Η υπεράσπιση της εργασίας και ιδιαίτερα της εργασίας των νέων. Η ανάδειξη του αρχαιολογικού, πολιτισμικού και πολιτιστικού πλούτου, εντάσσοντας τον πολιτισμό στην καθημερινότητα. Η ενίσχυση των φωνών που διεκδικούν σύγχρονες συγκοινωνιακές υποδομές, η έλλειψη των οποίων καθιστά τον Νομό μας συγκοινωνιακή μαύρη τρύπα. Η υποστήριξη και η δημιουργία πρωτοβουλιών Αλληλεγγύης. Γιατί τα προβλήματα δεν είναι ατομικά, είναι συλλογικά. Το ίδιο και οι απαντήσεις τους.

 

Η γενιά μας οφείλει να δώσει το δικό της συντεταγμένο παρών, με σχέδιο και όραμα για τη διαμόρφωση μιας κοινωνικής πραγματικότητας που δεν θα βασίζεται στο φόβο και την ανασφάλεια. Που δεν θα παραχωρεί έδαφος στον σκοταδισμό, τον μεσαιωνισμό, την μισαλλοδοξία, την ξενοφοβία και την ανέξοδη ακροδεξιά ρητορική. Τη συστηματική καλλιέργεια του «μισείτε αλλήλους» και όλων των άλλων εργαλείων που ο νεοφιλελευθερισμός οπλοποιεί για να διαιρεί και να κυριαρχεί πάνω σε ανυπεράσπιστες μονάδες. Η Πέλλα και η γενιά μας έχουν κεντρική αξία τους την Αλληλεγγύη και την αποδοχή.

 

Ο αγώνας για να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσής μας, για να μην χαθεί η ελπίδα, έχει πλέον ανάγκη την συνεισφορά όλων μας. Η πανδημία κάποια στιγμή θα τελειώσει. Και ο κίνδυνος να αφήσει πίσω της μια κοινωνία ακόμη πιο φοβισμένη, πιο εξατομικευμένη, πιο αποστασιοποιημένη, μια κοινωνία ηττημένη, είναι υπαρκτός. Μπορεί όμως, να αφήσει πίσω της μια κοινωνία με συλλογικότητα και Αλληλεγγύη. Μια κοινωνία που θα έχει κερδίσει τη μάχη.

 

Το κάλεσμα, λοιπόν, αυτό προς τη νέα γενιά, προς όλες και όλους, είναι για να βρεθούμε μαζί σε μια κοινή προσπάθεια για έναν κόσμο που δίνει χώρο ξανά στα όνειρα και τις ανάγκες μας.

 

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου στις 18.00

Ιδρυτική τηλεδιάσκεψη Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με μήνυμα:
στο e-mail: neolaiasyrizapellas@gmail.com

στο facebook page: Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας || https://www.facebook.com/neolaiasyrizapellas

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.