Αγροτικά

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΛΑΣ ¨ΕΝΟΤΗΤΑ¨

353Προβολές

Χαιρετίζουμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους που ξεπέρασαν ψεύτικα διλήμματα, πιέσεις, ρουσφέτια, την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία και βγήκαν στους δρόμους. Όλους όσοι συμμετείχαν στο μπλόκο μας υπό την πίεση των πολλών και οξυμένων προβλημάτων που δημιούργησαν όλες οι κυβερνήσεις με τις πολιτικές τους, δίνοντας δίκαιο, αξιοπρεπή και περήφανο αγώνα για την επιβίωσή τους.

Χαιρετίζουμε τους φορείς και σωματεία, που στήριξε πολύπλευρα τον αγώνα μας, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο των αιτημάτων μας. Δίνοντας δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας, συμμετέχοντας στις πολύμορφες δράσεις και με επισκέψεις στο μπλόκο.

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους από τον Αγροτικό Σύλλογο Μεσημερίου-Έδεσσας, τον Αγρτοτοκτηνοτροφικό Σύλλογο ¨ΑΓΡΟΣ¨ και τον Αγροτικό Σύλλογο Κρύας Βρύσης ¨ΟΜΟΝΟΙΑ¨, για την πολύμορφη και έμπρακτη στήριξη του Μπλόκου ως αγωνιστικού σημείου αναφοράς.

Ο συμβολικός αποκλεισμός της επαρχιακής οδού Μελίσσι-Μαυροβούνι που προχωρήσαμε στις 16 Φεβρουαρίου στον κόμβο Γυψοχωρίου, έδειξε ότι δεν παλεύουμε μόνο για μας. Τα αιτήματά μας αφορούν όλο το λαό: Η κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα που ζητάμε, δεν είναι μόνο για τα χωράφια μας και τους στάβλους μας, αλλά και για τα σπίτια και τα μαγαζιά. Το ίδιο ισχύει και για τις τιμές στα καύσιμα. Επίσης, όταν ζητάμε επιδότηση των αγροεφοδίων για να πέσει το κόστος παραγωγής, αυτό μπορεί να εξασφαλίσει και τρόφιμα που θα είναι πιο φτηνά για τον λαό.

Με το μπλόκο μας και μαζί με τα υπόλοιπα της χώρας,  αναγκάσαμε την κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι θα συνεχιστεί η μείωση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα για το διάστημα Απριλίου – Οκτωβρίου 2022. Εκδόθηκαν νέα μειωμένα τιμολόγια λογαριασμών από τη ΔΕΗ για την περίοδο Αυγούστου – Δεκεμβρίου 2021. Δόθηκαν επιπλέον χρήματα για τη στήριξη των κτηνοτρόφων. Όμως τα βασικά μας αιτήματα δεν ικανοποιήθηκαν, δημιουργώντας ασφυκτικές συνθήκες για τη συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας και την επιβίωσή μας.

Βιώσαμε την απαξίωση του πρωτογενούς τομέα ενώ μας χαρακτηρίζουν προεκλογικά ως ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και πυλώνα ανάπτυξης. Πρώτα ήρθε ο χαρακτηρισμός μας ως επαγγελματίες διαδηλωτές και αργόσχολους που κάνουμε κινητοποιήσεις όταν δεν έχουμε δουλειά, από την ίδια τη κυβέρνηση. Στη συνάντηση δηλώθηκε ότι συμβάλλουμε λίγο στο ΑΕΠ της χώρας και ότι μας δίνουν δυσανάλογα μεγάλη στήριξη σε βάρος άλλων κοινωνικών ομάδων.

Με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης στις “ευπαθείς κοινωνικές ομάδες” των εφοπλιστών, επιχειρηματιών, και των ιδιοκτητών των πανελλαδικών καναλιών προτείνουμε στην κυβέρνηση να τους δώσει τα επιπλέον 10 εκατομμύρια ευρώ που πρότεινε σε μας για το πετρέλαιο.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ για εχθρική στάση έναντι εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών και κτηνοτρόφων, όπως εκφράστηκε και με τον αστυνομικό αυταρχισμό στον χώρο τον μπλόκων και με τις συκοφαντικές επιθέσεις στον αγώνα μας και με τον εμπαιγμό των προσχηματικών προσκλήσεων σε “διάλογο” και με την προκλητική άρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας.

Καταγγέλλουμε, επίσης, τα πανελλαδικά ΜΜΕ που έστησαν “πέπλο σιωπής” για τις κινητοποιήσεις μας, προκειμένου να αποκρύψουν τα δίκαια αιτήματά μας και να στηρίξουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Υπονομευτικό ρόλο έπαιξαν και όσοι “αγροτοσυνδικαλιστές” με ρόλο Δούρειου Ίππου συναντήθηκαν με το υπουργείο στη διάρκεια των μπλόκων μας, ουσιαστικά παίζοντας το παιχνίδι της κυβέρνησης καπηλευόμενοι τον αγώνα των αγροτών που ήταν στον δρόμο.

Ο αγώνας αφορά στην ίδια την επιβίωσή μας, στο δικαίωμά μας να παράγουμε και να ζούμε με αξιοπρέπεια από τη δουλειά μας. Η τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής καλύπτει τον οποιοδήποτε τζίρο ή την οποιαδήποτε τιμή πήραμε στα προϊόντα. Μ’ αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την αγροτική απασχόληση.

Τα πράγματα βαδίζουν προς το χειρότερο και εξαιτίας του πολέμου που μαίνεται για δεύτερη φορά τα τελευταία 25 χρόνια σε ευρωπαϊκό έδαφος, χωρίς να ευθύνονται οι λαοί για αυτόν. Θα πληρώσουμε και εμείς, αλλά και ολόκληρος ο ελληνικός λαός ένα νέο μεγάλο οικονομικό τίμημα, με την ακρίβεια, την αύξηση της τιμής των καυσίμων, την ενεργειακή φτώχεια, τους εξοπλισμούς και τα οικονομικά μέτρα (π.χ. εμπάργκο στα προϊόντα που παράγουμε).

Γυρίζουμε στα χωριά μας, οργανωμένα και συντονισμένα σε όλη τη χώρα, όπως ξεκινήσαμε. Φεύγουμε καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για την αδιαλλαξία της και προειδοποιώντας την ότι θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά της. Φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά, περήφανοι για τον αγώνα μας, ο οποίος συνεχίζεται με διάφορες μορφές.

Η απόφαση του μπλόκου και της αγωνιζόμενης αγροτιάς είναι για συνέχιση του αγώνα.

Ένας αγώνας για την επιβίωση που επί χρόνια δίνουμε, όχι μόνο στα μπλόκα, αλλά με κάθε μορφή πάλης. Ένας αγώνας σκληρός και μακροχρόνιος που με το δυνάμωμα των Αγροτικών Συλλόγων, είναι σίγουρο πως θα έχει θετικά αποτελέσματα.

Πρέπει να συνειδητοποιηθεί από όλους τους συναδέλφους ότι τα προβλήματα δεν λύνονται ούτε ασκείται πίεση στην εκάστοτε κυβέρνηση με αδιέξοδες καταγγελίες και οργή στα καφενεία, πίσω από τα πληκτρολόγια και από τον καναπέ.

Προτείνουμε προς όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους ως επόμενο βήμα κλιμάκωσης και διεκδίκησης τη διοργάνωση μεγάλου αγροτικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες.

 

Συνεχίζουμε – θα νικήσουμε!.

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.