Αγροτικά

Αγρότες απο την Π.Ε.Πέλλας στη Λάρισα

980Προβολές

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ενότητα Ν.Πέλλας έδωσε δυναμικόπαρών στη συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε έξω από τα Δικαστήρια Λάρισας. Εκεί συναντηθήκαμε με δεκάδες συναδέλφους από όλη τη χώρα καθώς επίσης νιώσαμε την έμπρακτη συμπαράσταση από το εργατικό κέντροΛάρισας και δεκάδες άλλουςφορείς και σωματεία από  την ευρύτερηπεριοχή της Θεσσαλίας.

Με την συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο της Παρασκευής (1 Μάρτιου) στέλνουμεμήνυμα προς την κυβέρνηση, αλλά και σε εκείνους που συμφωνούν με τις αντιλαϊκές πολιτικές και στηρίζουν την ΚΑΠ της ΕΕ, τις βαριές επιπτώσεις της οποίας πληρώνουμε οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε τους αγώνες. Η αρνητική στάση της κυβέρνησης έναντι του συνόλου των αιτημάτων μας δεν μας πτοεί και δεν μας απελπίζει, αλλά, αντίθετα, μας πεισμώνει να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά.

Τέτοιουείδουςδιώξειςέχουν ως στόχο να μας τρομοκρατήσουν και να μας κρατήσουνμακριά από τους αγώνες. Η απάντησή μας στον αυταρχισμό, στην τρομοκρατία και στην αντιδημοκρατικότητα της κυβέρνησης θα δοθείμέσα από ακόμα πιο δυναμικέςκινητοποιήσεις.

Όσοναφορά αυτή καθαυτή τη δίκηόλοιόσοιβρισκόμαστανεκείαλλά καιόσοιέχουνδιαβάσει  το κατηγορητήριοκαταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για μια πρωτοφανήμεθόδευσηδικαστικήςδίωξηςκαθώς

  • Η άσκησή της έγινε με το που βγήκαν τα τρακτέρ στους δρόμους και, μάλιστα, η κατηγορία αποδόθηκε 4 μέρες πριν την τέλεση του «αδικήματος», με βάση σχετικό δημοσίευμα σε τοπική εφημερίδα.
  • Η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε εν ριπή οφθαλμού, με τα κλητήρια θεσπίσματα να παραδίνονται στα σπίτια των κατηγορουμένων στις 29 Γενάρη 2019, την επόμενη μέρα του στησίματος του μπλόκου.
  • Οι 10 κατηγορούμενοι δικάστηκαν χωρίς καν να έχουν καταθέσει στις αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές.

Ήδη οι εισαγγελικές και οι αστυνομικές αρχές είναι εκτεθειμένες διότι προέκυψε από τα πράγματα ότι «μαγειρεύτηκε» μια δικογραφία, αλλά και ότι ήρθαν αεροπλανικά έγγραφα στη δικογραφία μόλις μια μέρα πριν την έναρξη της δίκης.

Η δίκηδιακόπηκε από την έδραλόγωπαρέλευσηςωραρίου και την  ερχόμενη Πέμπτη 7 Μαρτίου, στις 10.30 το πρωί θα συνεχισθεί η εκδίκαση της υπόθεσης. ΕμείςωςΣύλλογος θα προσπαθήσουμε να βρεθούμε και στο νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για συμπαράσταση των διωκόμενων αγροτοσυνδικαλιστών συναδέλφων μας.

Άλλωστε, το επόμενο αγωνιστικό μας ραντεβού το έχουμε ήδη κλείσει για τις 17 Μάρτη 2019, στο μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων για να τιμήσουμε, αγωνιστικά, την 109η επέτειο του Κιλελέρ.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.