Αγροτικά

Η επίσκεψη μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ημαθία

1kΠροβολές

Επίσκεψη της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Φ. Αραμπατζή και του Υφυπουργού Οικονομικών Α Βεσυρόπουλου

στον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κ. Καλαΐτζίδη

Επίσκεψη στο γραφείο του δέχθηκε τη Δευτέρα 15-07-2019 ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης από την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή και τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της επικοινωνίας των κ.κ. Καλαϊτζίδη και Βεσυρόπουλου αμέσως μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν στην Ημαθία την προηγούμενη εβδομάδα.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Ημαθίας Α. Μπαρτζώκας και Λ. Τσαβδαρίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας Κ. Βοργιατζίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ημαθίας Ν. Καρατζιούλα και Θ. Τεληγιαννίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας Γ. Μπίκας, ο πρόεδρος της κοινοπραξίας ομάδων παραγωγών Χ. Γιαννακάκης, εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων, συνεταιρισμών και ιδιωτών με ενασχόληση τα αγροτικά προϊόντα.

Οι παρευρισκόμενοι ενημέρωσαν την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της προηγούμενης εβδομάδας, στο σύνολο της περιφερειακής ενότητας Ημαθίας.

Μεταξύ άλλων ζητήθηκαν:

  • Στελέχωση με προσωπικό του τμήματος του ΕΛΓΑ στην Ημαθία.
  • Άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις.
  • Γρήγορες διαδικασίες αποζημιώσεων.
  • Αναστολή πληρωμών φόρων και ασφαλιστικών εισφορών για τους πληγέντες.
  • Να εξεταστεί η δυνατότητα προκαταβολής, καθώς τις τελευταίες χρονιές ο αγροτικός κόσμος έχει φτάσει στα όριά του.
  • Η καταστροφή φυτικού κεφαλαίου να αποζημιωθεί άμεσα και να μην υπαχθεί στα ΠΣΕΑ με τις μακροχρόνιες διαδικασίες εκταμίευσης.

Οι υφυπουργοί και οι βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας άκουσαν με προσοχή τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου και δεσμεύτηκαν από την πλευρά τους να εργαστούν προς την κατεύθυνση επίλυσής τους.

Με αφορμή την επίσκεψη της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Ημαθία, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κ. Καλαϊτζίδης έθεσε και τα ζητήματα της υποστελέχωσης της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και της άμεσης ανάγκης για ενίσχυση της υπηρεσίας με εξειδικευμένο προσωπικό, κυρίως στις ειδικότητες των γεωπόνων και των κτηνιάτρων.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.