Κεντρική Μακεδονία

Ακόμα μία φυτεία εντοπίστηκε σε δασώδη περιοχή στο Κιλκίς με περισσότερα από 1.100 δενδρύλλια κάνναβης

490Προβολές

Για την υπόθεση έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία 4 αλλοδαπών για καλλιέργεια κάνναβης

Οι 2 από αυτούς είχαν συλληφθεί πριν λίγες μέρες για φυτεία με πάνω από 1.400 δενδρύλλια κάνναβης σε κοντινή περιοχή

Μέχρι στιγμής από τις έρευνες των αστυνομικών έχουν εντοπιστεί φυτείες με περισσότερα από 2.600 δενδρύλλια κάνναβης,

Συνολικά έχουν συλληφθεί 2 άτομα και έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία 3 ακόμα συνεργών τους

Επίσης κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, πολεμικό τυφέκιο, 2 πιστόλια, φυσίγγια κ.α.

Στις έρευνες συμμετείχαν και αστυνομικοί σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών, εκρηκτικών και περιπολίας

Περισσότερα από 2.600 δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, από φυτείες κάνναβης που εντοπίσθηκαν σε δασώδεις περιοχές του Κιλκίς.

Οι φυτείες εντοπίστηκαν μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση των αστυνομικών του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας και μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία 5 αλλοδαπών ανδρών.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι 2 από τους προαναφερόμενους αλλοδαπούς είχαν συλληφθεί την 19η Μαΐου 2021 και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμα αλλοδαπού άνδρα, μετά τον εντοπισμό φυτείας με 1.431 δενδρύλλια κάνναβης σε δασώδη περιοχή στο Κιλκίς (σχετικό το από 20 Μαΐου 2021 Δελτίο Τύπου).

Ακολούθησαν έρευνες στην οικία του ενός συλληφθέντα, όπου μέσα σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες εντοπίσθηκε οπλισμός, σφαίρες και ποσότητες κάνναβης (σχετικό το από 22 Μαΐου 2021 Δελτίο Τύπου).

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών εντοπίστηκε ακόμα μία φυτεία σε κοντινή δασώδη περιοχή με 1.175 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 80 εκατοστών. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των 2 παραπάνω συλληφθέντων, καθώς και ακόμα 2 αλλοδαπών ανδρών.

Στον χώρο βρέθηκε εξοπλισμός για την εκχέρσωση της δασικής περιοχής και για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης. Επίσης διαπιστώθηκε να έχουν εγκαταστήσει αυτοσχέδια ξύλινη καλύβα επιμελώς κρυμμένη μέσα σε πυκνή βλάστηση, στην οποία βρέθηκαν πλήθος ρουχισμού, τρόφιμα και διάφορα προσωπικά αντικείμενα.

Μέχρι στιγμής από την διεξοδική έρευνα των αστυνομικών, συνολικά βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • 2.606 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1 μέτρου,
  • 2 κιλά και 91 γραμμάρια κάνναβη,
  • 1 πολεμικό τυφέκιο, 2 πιστόλια και πάνω από 290 φυσίγγια,
  • φορητές συσκευές ενδοεπικοινωνίας,
  • συσκευή καταγραφής κλειστού κυκλώματος και
  • 1 όχημα.

Στις έρευνες συμμετείχαν και οι αστυνομικοί σκύλοι περιπολίας («Ice»), ανίχνευσης ναρκωτικών («Ακύλας») και εκρηκτικών («Sunny») των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κιλκίς, Χαλκιδικής και Σερρών αντίστοιχα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς, όπου τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Κιλκίς και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στον επίσημο λογαριασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook, στους παρακάτω συνδέσμους:

• https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/videos/805621836996945
• https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/videos/514713886380282
• https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/videos/165728815493574

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.