Καλλιτεχνικά

Αλλαγή σε προγραμματισμένη συναυλία

383Προβολές

Σε κλειστούς χώρους λόγω καιρικών συνθηκών θα πραγματοποιηθεί η συναυλία με την Μπάντα Χάλκινων της Φλώρινας σε Αγγελοχώρι και Κοπανό

Ο Δήμος Νάουσας ενημερώνει ότι οι συναυλίες  με την ΜΠΑΝΤΑ ΧΑΛΚΙΝΩΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ,ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΒΑΛΚΑΝΗ
θα πραγματοποιηθεί  στις Τοπικές Κοινότητες Αγγελοχωρίου και Κοπανού, σε κλειστούς χώρους λόγω των καιρικών συνθηκών ως εξής:

– 5/9 Αγγελοχώρι, 8.00 μ.μ. Συνεταιρισμός «ΟΜΟΝΟΙΑ»
-7/9 Κοπανός, 8.00 μ.μ., ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας, όπως και πέρυσι, διοργανώνει στις τοπικές κοινότητες ανοιχτές στο κοινό εκδηλώσεις , σε συνεργασία με τους κατά τόπους Συλλόγους. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν δύο συναυλίες παραδοσιακής μουσικής, με τη Μπάντα Χάλκινων της Φλώρινας των αδελφών Βαλκάνη. Την Τρίτη 5/9, ώρα 9.00 μ.μ. στο Αγγελοχώρι στον στεγασμένο χώρο του συνεταιρισμού «ΟΜΟΝΟΙΑ» και την Πέμπτη στις 7/9 στο Γυμνάσιο Κοπανού (κλειστή αίθουσα) οι παρευρισκόμενοι θα απολαύσουν σκοπούς από την κεντρική και δυτικής Μακεδονία από μία  μπάντα – ορόσημο στον χώρο της παραδοσιακής βαλκανικής μουσικής.

Η Μπάντα Της Φλώρινας Των Αδελφών Βαλκάνη αποτελεί δημιούργημα της Οικογενείας Βαλκάνη. Η Μακρόχρονη πορεία της στον χώρο της παραδοσιακής, και όχι μόνο, μουσικής έχει να επιδείξει σπουδαίο έργο. Έργο το οποίο είναι πάντα επίκαιρο και ελκυστικό διότι συνδυάζει, ενώνοντας με αριστουργηματικό τρόπο το παρελθόν με το παρόν και αφήνει αξιόλογη παρακαταθήκη για το μέλλον. Το Συγκρότημα ιδρύθηκε το 1960 από τον Τάσο Βαλκάνη ο οποίος καταγόταν από το Εμπόριο Πτολεμαΐδας Ν. Κοζάνης, διευθυντή τότε της Φιλαρμονικής του Δήμου Φλώρινας και Μουσικό της Λαικής Παράδοσης. Αργότερα όταν ενσωματώνονται στο σχήμα τα δύο παιδιά του Γιώργος και Λάζαρος κάνουν την υπέρβαση και συνεργάζονται με τους ‘’Χειμερινούς Κολυμβητές’’, τον Φλώρο Φλωρίδη, τον Χρήστο Νικολόπουλο και κυκλοφορούν CD. Έχουν πραγματοποιήσει χιλιάδες εμφανίσεις πάντα με ορμητήριο την Φλώρινα, παίρνουν μέρος στην Διαβαλκανική Συνάντηση της Θεσσαλονίκης, σε διάφορα Φεστιβάλ στην Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Βέλγιο, Ιταλία και Αυστραλία. Σήμερα έχοντας πολλά ακούσματα, γεννημένοι μέσα σε οικογένειες μουσικών και αξιοποιώντας τη Μουσική Εκπαίδευσή τους οι δύο συνονόματοι Τρομπετίστες έχουν προχωρήσει πολύ και έχουν μεταφέρει τον τοπικό ήχο σε άλλη ‘’διάσταση’’. Η Μπάντα της Φλώρινας αποτελείται από τους: Βαλκάνη Λάζαρο: Κλαρίνο-Σαξόφωνο Βαλκάνη Λ. Αναστάσιο: Τρομπέτα Βαλκάνη Γ. Αναστάσιο: Τρομπέτα Κωστόπουλο Λάζαρο: Τρομπόνι Κόντη Ευάγγελο: Ακορντεόν-Αρμόνιο Σαμαρά Αθανάσιο: Τύμπανα Εμπεσλίδη Σταύρο: Τραγούδι

Διοργάνωση: Δήμος Ηρωικής Πόλεως Νάουσας
Είσοδος ελεύθερη

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.