Αγροτικά

Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
1kΠροβολές

Έναρξη υποβολής αιτήσεων στο Υπομέτρο 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020:

Ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» (Υπομέτρο 6.3 του Π.Α.Α. 2014-2020), που αφορά στην παροχή κατ΄αποκοπή οικονομικής ενίσχυσης σε επαγγελματίες αγρότες μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων, ούτως ώστε αυτές να αναπτύξουν περαιτέρω τις γεωργικές τους δραστηριότητες και να καταστούν «ικανές» να υποστηρίξουν μελλοντική επαγγελματική ενασχόληση των κατόχων τους στη γεωργία.

Δικαιούχοι του υπομέτρου είναι:

Φυσικά πρόσωπα, κάτοχοι γεωργικών εκμεταλλεύσεων, που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, δεν έχουν υπερβεί το 61ο έτος και είναι μόνιμοι κάτοικοι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με πληθυσμό έως και 5.000 κατοίκους με σημαντική αγροτική δραστηριότητα.

Ως περίοδος υποβολής αιτήσεων στήριξης ορίζεται η περίοδος από 4 Μαρτίου 2019 έως 15 Μαϊου 2019.

Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) στο δικτυακό τόπο www.ependyseis.gr/mis

Το Υπομέτρο εφαρμόζεται στο σύνολο της εδαφικής επικράτειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με εξαίρεση τη Δημοτική Κοινότητα του 5ου Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής τόσο για τους υποψήφιους δικαιούχους όσο και για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις τους, καθώς και η αίτηση μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=35&pressid=18320

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.