Πολιτική

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ¨ΕΝΟΤΗΤΑ¨ (ΜΠΛΟΚΟ ΓΥΨΟΧΩΡΙΟΥ)

750Προβολές

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ

Η καταστροφή από τις περσινές χαλαζοπτώσεις σε αρκετές περιοχές του Νομού Πέλλας ήταν ολοκληρωτική. Όλοι τότε (Ιούνης 2019), υποψήφιοι βουλευτές ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ,  μεσούσης προεκλογικής περιόδου, σπρώχνονταν για το ποιος θα υπερασπιστεί τα δίκαια αιτήματά μας για άμεση καταγραφή της ζημιάς και για δίκαιη αποζημίωση αυτής.

Το παραμύθι τους, συνεχίστηκε μέχρι και πριν από λίγο καιρό , που τόσο οι βουλευτές της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, του Νομού, με  κοινοβουλευτικές ¨ενέργειες¨ διεκδικούσαν την άμεση αποπληρωμή του 100% της ζημίας μας όπως επίσης και συμψηφισμό των εισφορών των αγροτών.Οι μάσκες όμως έχουν πέσει εδώ και χρόνια! Ο αγροτικός κόσμος της περιοχής αλλά και ολόκληρης της χώρας έχει αντιληφθεί το παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη του. Πριν τον κ. Βορίδηήταν ο κ. Αποστόλου, λίγο πιο πριν ο κ. Καρασμάνης και παλαιότερα ο κ. Τσαυτάρης. Το έχουμε πλέον καταλάβει. Τα πρόσωπα αλλάζουν, όμως οι αγροτικές πολιτικές παραμένουν οι ίδιες και είναι πλήρως εναρμονισμένες με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και της ΚΑΠ.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΩΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Το καζάνι έχει ήδη ξεχειλίσει και το μόνο που επιτυγχάνεται με αυτές τις ένθεν και ένθεν επιστολές είναι να προκαλείται μεγαλύτερο εκνευρισμό. Ούτε που να το σκέφτεστε να εφαρμόσετε την εισήγηση των τεχνοκρατών που εισηγούνται την παρακράτηση του 35% του καταβληθέντος ποσού, που εκκρεμεί, για μελλούμενες εισφορές υπέρ ΕΛΓΑ για το έτος 2020 και 2021! Είναι αυτό που λέει ο λαός μας…¨από εκεί που μας χρωστούσαν, μας έφαγαν και το βόδι¨.

Από την άλλη μια ακόμηχρονιάξεκίνησε με δυσμενείςκαιρικέςσυνθήκες για τις καλλιέργειες μας. Συγκεκριμένα ο παγετός που επικράτησε στην ευρύτερηπεριοχή του νομού μας στα μέσαΜαρτίουαποδεικνύεταικαταστροφικός για αρκετέςποικιλίες πυρηνοκάρπων. Έχουνπεράσεισχεδόν 2 μήνες και όλα είναι στον αέρα. Δεν έχουμετίποτα το συγκεκριμένο στα χέρια μας καθώςπέρα από κάποιεςδηλώσεις ζημιάς που έγιναν, το μόνο που παρατηρούμε είναι το χάιδεμα των αυτιών μας από διάφορουςβουλευτές του νομού μας οι οποίοιέχουν το θράσος ναμας καθησυχάζουνλέγονταςχαρακτηριστικά ‘’ Μέχρι τα μέσα του Απριλίου θα πληρωθούν οι αποζημιώσεις από τις περσινές ζημιές.’’ Σας έχουμεβαρεθεί! Έχουμε την πείρα για τον πως αποζημιωνόμαστε από τέτοιουείδουςκαιρικάφαινόμενα κατά το παρελθόν. Έχετεεξαντλήσεισχεδόνόλους τους δυνατούςτρόπουςέτσι ώστε να αποφύγει ο ΕΛΓΑ μας αποζημιώσει. Η υπομονή μας έχειεξαντληθεί εδώ και καιρό.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες βρισκόμαστε στα όρια της εξαθλίωσης. Με αγωνία περιμένουμε αυτά τα χρήματα για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη καλλιεργητική περίοδο. Έχουμε μπροστά μας , μια σειρά από καλλιεργητικές εργασίες που χρειάζονται χρήμα (αραίωμα, ψεκασμοί, ποτίσματα, συγκομιδή).  Τους προειδοποιούμε, ούτε να το σκέφτονται! Θα μας βρουν μπροστά τους, αν τολμήσουν να παρακρατήσουν τα χρήματά μας, που έτσι και αλλιώς είναι ψίχουλα, σε σχέση με αυτά που θα έπρεπε να πάρουμε, βάση της πραγματικής ζημιά που είχαμε.Σπείρατε ανέμους, ετοιμαστείτε να θερίζετε θύελλες. Εμείς γνωρίζουμε καλά και από σπορά και από αλώνια εσείς να δούμε που θα κρυφτείτε από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που ως γνωστόν δεν αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ.

Δεν θα επιτρέψουμε να ετοιμάσετε το έδαφος προκειμένου να δημιουργηθεί κλίμα που θα ανοίγει τον δρόμο για ιδιωτικές  ασφαλιστικές εταιρίες. Δε θα σας περάσει!

Διεκδικούμε-Απαιτούμε να αλλάξει άμεσα ο απαράδεκτος κανονισμός του ΕΛΓΑ, αποκτώντας πλήρη κρατική χρηματοδότηση, ώστε να αποζημιώνονται γρήγορα οι αγρότες για το 100% της ζημιάς στην παραγωγή και στο κεφάλαιο και ταυτόχρονα να παρθούν ουσιαστικά μέτρα αντιχαλαζικής προστασίας στηνπεριοχή της Πέλλας αλλά και γενικότερα στην Κ. Μακεδονία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους αγρότες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

Εμείς εδώ θα είμαστε και θα διεκδικούμε όλα αυτά που δικαιούμαστε, γιατί πάνω από όλα είμαστε περήφανοι για τον δίκαιο αγώνα που δίνουμε.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

 

Υ.Γ Ανακοίνωση από το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στην Βέροια ‘’Σας επισημαίνουμε ότι, η μείωση της παραγωγής που πιθανώς να εμφανιστεί στις ίδιες καλλιέργειες εκτός των θυλάκων παγετού, οφείλεται σε άλλα αίτια μη καλυπτόμενα ασφαλιστικά από τον ΕΛ.Γ.Α. Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι παραγωγοί, αφού παρακολουθήσουν την εξέλιξη της ζημιάς στα κτήματά τους, να δηλώσουν εκείνα  στα οποία η ζημιά από παγετό είναι  μεγαλύτερη του 35%. και να μην προβούν σε άσκοπες δηλώσεις ζημιάς.

Τα συμπεράσματαδικά σας.

Στα 10000 εισόδημα αν δεν χάσειςπάνω από 3500 είναι ΑΣΚΟΠΟνα φωνάζεις και να απαιτείς να αποζημιωθείς.

Να το γνωρίζετε όμως καλά εμείςέχουμεΣΚΟΠΟ να ανατρέψουμεόλο αυτό το σάπιοσύστημα σας.

 

11/5/2020

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.