Υγεία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Από τη Διοίκηση του Γ.Ν. Πέλλας

740Προβολές

Σε απάντηση της υπ’ αριθμ. 125/08-09-2020 απόφασης-ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας.

Η επαρκής στελέχωση της υγειονομικής μονάδας Έδεσσας αποτελεί πρώτιστη μέριμνα της Διοίκησης. Οι ενέργειές της σε συνεργασία με την Διοίκηση της 3ης Υ.Πε. και το Υπουργείο Υγείας, προσβλέπουν στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών, λόγω της δύσκολης περιόδου που διανύουμε.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό της Νοσοκομειακής Μονάδας Έδεσσας, η Παθολογική Κλινική έχει πέντε (5) οργανικές θέσεις, από αυτές οι δύο (2) είναι καλυμμένες με δύο ιατρούς Διευθυντές και οι τρεις (3) οργανικές είναι κενές. Επιπλέον, υπηρετούν δύο (2) επικουρικοί ιατροί και ένας (1) με μετακίνηση από το Κ.Υ. Αριδαίας. Πρόσφατα μετακινήθηκε από το ΤΕΠ στην Παθολογική ένας (1) ιατρός Διευθυντής Παθολογίας.
Οι προκηρύξεις για την Παθολογία, έως τώρα, έχουν αποβεί άγονες και αναμένεται η έγκριση προκήρυξης μιας (1) θέσης Επιμελητή Β΄ Παθολογίας.
Επιπλέον, λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως κλινική ύποπτων περιστατικών για Covid-19, ειδικός χώρος διαλογής περιστατικών, ακτινολογικό τμήμα για τα ύποπτα περιστατικά και ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τη διενέργεια των τεστ με τη συμμετοχή σχεδόν όλου του ιατρικού προσωπικού και τη συνδρομή ιατρών των όμορων Κ.Υ.
Το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα έχει έξι (6) οργανικές θέσεις και από αυτές η μία (1) είναι καλυμμένη με μία ιατρό Επιμελήτρια Α΄ Ακτινολογίας (που από σήμερα κατέλαβε την κενή θέση Διευθυντή) και οι πέντε (5) οργανικές είναι κενές. Οι δύο Επιμελητές Β΄ που υπηρετούσαν παραιτήθηκαν στις 19-05-2020 και 24-06-2020 για να αναλάβουν υπηρεσία στα Κ.Υ. Κατερίνης και Μουδανιών, αντίστοιχα. Επίσης, υπηρετεί και μία Επικουρική ιατρός, Επιμελήτρια Β΄. Από 01-10-2020 μετακινήθηκε από το «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης ένας Διευθυντής Ακτινολογίας για διάστημα τριών μηνών.
Παράλληλα:
α) Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του Συμβουλίου Προσλήψεων-Κρίσεων, για την πλήρωση μόνιμης θέσης Διευθυντή με ανοιχτή προκήρυξη και διορίστηκε η Επιμελήτρια Α’ που ήδη υπηρετούσε στο Νοσοκομείο.

β) Έχει αναρτηθεί η προκήρυξη για:

Α/Α ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΒΑΘΜΟΣ ΑΡ. ΘΕΣΕΩΝ
1 ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄ 2

γ) Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία άλλης προκήρυξης για τις εξής θέσεις:

Α/Α ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΒΑΘΜΟΣ ΑΡ. ΘΕΣΕΩΝ
1 ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄ 2

Με την τροποποίηση του Οργανισμού της Οργανικής Μονάδας Έδεσσας με αρ. φύλλου 3911/14-09-2020 συνιστώνται με αντικατάσταση στον Οργανισμό οι εξής θέσεις:

Α/Α ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡ. ΘΕΣΕΩΝ
1 ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗΣ (ήδη έχουν προκηρυχτεί) 2
2 ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ Ή ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ Ή ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ Ή ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ Ή ΠΝΕΥΜΟΝΙΟΛΟΓΙΑΣ-ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑΣ Ή ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
(σε αναμονή έγκρισης προκήρυξης)
1

Από τη Διοίκηση του Γ.Ν. Πέλλας

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.