ΑγροτικάΠολιτική

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

267Προβολές

Σε κλίμα αγωνιστικής αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου Γυψοχωρίου (12/1/2023), σύσκεψη αγροτικών συλλόγων της Π.Ε. Πέλλας με  συμμετοχή και μεμονωμένων αγροτών από διάφορα χωριά.

Η σύσκεψη αποτελεί συνέχεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια της Λάρισας υπό την αιγίδα της Πάνελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων (ΠΕΜ), αλλά και της πολύμηνης αγωνιστικής δραστηριότητας, που αναπτύξαμε το προηγούμενο διάστημα οι αγροτικοί σύλλογοι, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, προσπαθώντας να παραμείνουμε στα χωράφια, και στα κοπάδια μας. Αυτό επιβεβαιώνει ότι το οργανωμένο αγροτικό κίνημα δεν εμφανίζεται μόνο μια φορά τον χρόνο αλλά είναι συνεχώς παρόν και αναπτύσσει σταθερά μια πολύμορφη αγωνιστική δράση.

Διεκδικούμε το αυτονόητο, να μπορούμε να ζούμε από το μόχθο μας.

 22 Γενάρη βγάζουμε τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών μας

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

-Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.

-Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους.

-Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

 

Οι Σύλλογοι:

1) ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ

2) ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΛΑΣ «ΕΝΟΤΗΤΑ»

3) ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΟΜΟΝΟΙΑ» ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ

4) ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

5) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ

6)ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΡΑΒΗΣΣΟΥ

 

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.