Υγεία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΔΘ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟ’Ι’Ο

734Προβολές

Οι εργαζόμενοι  του Δήμου Θεσσαλονίκης σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που η χώρα μας μαστίζεται από τον κορωνο’ι’ό 2019 – nCoV, υπερβάλλουν εαυτό, προκειμένου να σταθούν δίπλα στους δημότες και τους κατοίκους του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό και με κοινωνικό αίσθημα ευθύνης, για την προστασία των Δημοτών, των εργαζομένων  και των οικογενειών τους, καλούμε όλους:

Να τηρούν αυστηρά τα μέτρα ατομικής υγιεινής.

Να είναι σε εγρήγορση σε περίπτωση που παρουσιάζουν συμπτωματολογία (πυρετό, βήχα, ή δυσκολία στην αναπνοή) ή σε περίπτωση επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα, να ενημερώνουν άμεσα την Υπηρεσία και να επικοινωνούν             με τον ΕΟΔΥ.

Η Διοίκηση του Δήμου, θα πρέπει να επιδείξει ιδιαίτερη προστασία και μέριμνα στους εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, ήτοι να απομονώνονται στην οικία τους με τη σύμφωνη γνώμη του Ιατρού Εργασίας.

            Για το προσωπικό καθαρισμού εσωτερικών χώρων και καθαριότητας ως υψηλότερου κινδύνου σε σχέση με την περιβαλλοντική έκθεση στον κορωνο’ι’ό προτείνονται :

– Γάντια νιτριλίου μιας χρήσης

– Προστατευτικές ποδιές μιας χρήσης.

– Προστατευτικές ρόμπες μιας χρήσης .

– Προστατευτική ολόσωμη φόρμα αδιάβροχη από πολυπροπυλένιο μιας χρήσης για χρήση χημικών

– Προστατευτικός σκούφος μιας χρήσης με γείσο και χωρίς.

– Κάλυμμα υποδημάτων μιας χρήσης (ποδονάρια)

– Κάλυμμα βραχιόνων μιας χρήσης (επιμανίκια)

– Παντελόνι ιατρικό μιας χρήσης

– Φιλτρόμασκα μιας χρήσης με επίστρωση ενεργού άνθρακα

– Φιλτρόμασκα ημίσεως προσώπου από καουτσούκ,με φίλτρο κατάλληλο για χημικά

– Γυαλιά κλειστού τύπου

– Εφοδιασμός με υγρό σαπούνι σε κατάλληλες σαπουνοθήκες και χάρτινων χειροπετσετών μιας χρήσης σε

ειδικές συνθήκες ή βάσεις σε όλους τους χώρους υγιεινής των εργαζομένων

– Αντισηπτικά ζελέ για κάθε χώρο και όχημα.

– Καθημερινή απολύμανση όλων των απορριμματοφόρων οχημάτων και των φορτηγών οχημάτων.

            Για τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους εργασίας:

Ελαστικά γάντια μίας χρήσεως.

– Μάσκες προσώπου με φίλτρο ή ιατρικές μίας χρήσεως.

– Αντισηπτικά μαντηλάκια.

– Αντισηπτικά ζελέ.

Τα μέσα αυτά θα προμηθεύονται και θα διανέμονται μόνο καθ υπόδειξη του Ιατρού Εργασίας και του Τεχνικού Ασφαλείας κατόπιν αξιολόγησης της σοβαρότητας έκθεσης στο μολυσματικό παράγοντα και των χρησιμοποιούμενων προϊόντων καθαρισμού και χημικών απολυμαντικών.

Οι κρίσιμες αυτές ώρες δεν προσφέρονται για κριτική και δημιουργία εντυπώσεων. Οι υποομάδες άλλωστε, εκφραστές του συνδικαλισμού παλαιάς κοπής ,δεν έχουν καμία θέση στη λειτουργία του σωματείου,ακολουθώντας τον δρόμο του προσωπικού διασυρμού στο διαδίκτυο και όχι μόνο το τελευταίο χρονικό διάστημα.  Οφείλουμε μόνο να αναφέρουμε ότι σε πολλούς δήμους συστήθηκαν επιτροπές  διαχείρισης κρίσης με συμμετοχή εκπροσώπων των συλλόγων,εδώ όμως ο Δήμαρχος επέλεξε να μην ακούσει και να μην σεβαστεί την άποψη των εργαζομένων,των πρωταγωνιστών δηλαδή…

            Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης θα συνεργαστούν στην κατεύθυνση προστασίας της υγείας των δημοτών και των εργαζομένων με κάθε φορέα της πόλης για την από κοινού αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνο’ι’ού.

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

                                                                                   

                                                           

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.