Δ.Αλμωπίας

Ανακύκλωση – Αλλάζοντας συμπεριφορές… αλλάζουμε το μέλλον!

439Προβολές

Μία σημαντική πρωτοβουλία που βάζει τις βάσεις για ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά ανακύκλωσης στην Αλμωπία, ξεκίνησε από το Τμήμα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αλμωπίας με την διανομή των μπλε κάδων ανακύκλωσης 360L, στα Σχολικά Κτίρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, καθώς και με την ηλεκτρονική αποστολή οπτικοακουστικού υλικού για την ενημέρωση των μαθητών και των μαθητριών, από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε.

Βασικός στόχος της δράσης, είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών από μικρή ηλικία στα θέματα ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος. Οι πρώτες αντιδράσεις των μαθητών κάθε ηλικίας, αποδεικνύουν ότι η ανακύκλωση ήταν μια διαδικασία που ήταν γνωστή αλλά δεν εφαρμοζόταν.

Ανακύκλωση σημαίνει δίνω ζωή. Έχουμε ξεκινήσει μία δυνατή προσπάθεια να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με οικολογική συνείδηση. Σε αυτήν, τα παιδιά πρέπει να παραδειγματιστούν πρωτίστως από εμάς. Ο προβληματισμός για την δική μας συμπεριφορά στο θέμα «απορρίμματα» και τρόπους πρόληψης για τη μείωσή τους, ξεκινάει πάντα από εμάς τους ενήλικες.

 

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

 ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΝΑΝΟΥ

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.