Π.Ε.Πέλλας

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: Αυτοδιοίκηση και Κεντρική Διοίκηση μαζί στη μάχη για τον περιορισμό της διασποράς του κωρονοϊού

499Προβολές

Σύσκεψη με την συμμετοχή του Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας

 

Συνάντηση εργασίας με την συμμετοχή του Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) κ. Άγγελου Μπίνη, ο οποίος συνοδεύονταν από τον προϊστάμενο της Περιφερειακής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης κ. Αλέξανδρο Κελεσίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή, του Δημάρχου Έδεσσας κ. Τάκη Γιάννου και μικρού αριθμού εκπροσώπων τοπικών παραγωγικών φορέων και οικείων υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε σήμερα (1/12/20), στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

 

Κύριο θέμα της σύσκεψης ήταν  η ενημέρωση, η επισκόπηση της υφιστάμενης κατάστασης, ο συντονισμός και η συνεργασία των φορέων της δημόσιας διοίκησης για την καταπολέμηση της διασποράς της πανδημίας COVID-19. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης πραγματοποιήθηκε εκτενής επισκόπηση της υφιστάμενης κατάστασης της διασποράς τoυ ιού στην Πέλλα και συζητήθηκαν εκτενώς τα σημεία που χρειάζεται να ληφθούν υπόψη για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των μέτρων καταπολέμησης, με τη συμμετοχή των δημοσίων υπηρεσιών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις διαδικασίες και τη συνεργασία των συναρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών ενώ, παράλληλα, συζητήθηκε και ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, με τη συγκρότηση μεικτών κλιμακίων ελέγχου, την αξιοποίηση ενός κεντρικού σημείου επαφής για έγκυρη ενημέρωση και επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν και την ανάδειξη και εφαρμογή καλών πρακτικών. Μέσα από την συγκεκριμένη συνεργασία, όπως τόνισε ο Διοικητής της ΕΑΔ κ. Μπίνης, αναμένουμε, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, να υπάρξει μία αποκλιμάκωση της φόρτισης που υπάρχει στους πολίτες και επιχειρηματίες, να ομαλοποιηθεί η κατάσταση διαχείρισης των κρουσμάτων και να βελτιωθεί η αίσθηση ασφάλειας και κύρους για τις παρεχόμενες υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής παρουσίασε με εμπεριστατωμένα στοιχεία την συνολική επιδημιολογική κατάσταση στην Πέλλα, εστιάζοντας σε τρεις τομείς προτεραιότητας και, ειδικότερα, την πραγματοποίηση ελέγχων COVID-19, την τήρηση των μέτρων από τις μεγάλες παραγωγικές μονάδες νωπών και μεταποιημένων οπωρολαχανικών καθώς, επίσης, και από τις επιχειρήσεις που εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό πελατών, όπως τα σούπερ μάρκετ. Σε σχετική δήλωσή του, αναφέρει: «Είχαμε μία εξαιρετικά εποικοδομητική συνεργασία με τον Διοικητή της ΕΑΔ και τον επικεφαλή της υπηρεσίας στην Κεντρική Μακεδονία, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του τοπικού μηχανισμού διαχείρισης της κρίσης του κωρονοϊού. Συζητήσαμε ένα συγκεκριμένο πλάνο συνεργασίας το οποίο περιλαμβάνει μετρήσιμους στόχους για όλους τους κρίσιμους τομείς συνεργασίας των φορέων της δημόσιας διοίκησης με επίκεντρο την ασφάλεια, την αξιοπιστία αλλά και την διαφάνεια στους ελέγχους. Ακόμη, συζητήσαμε τις δυνατότητες παροχής υποστήριξης σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες μέσα από τις δράσεις που υλοποιούμε και χρειάζεται να επεκταθούν και να συνεχιστούν. Ευχαριστώ θερμά τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας που είχε την πρωτοβουλία της συνάντησης και ευελπιστώ να τον έχουμε κοντά μας, ξανά, με καλύτερες συνθήκες, ώστε να συζητήσουμε για τις μεγάλες τομές που χρειάζεται να γίνουν στη δημόσια διοίκηση, με ορίζοντα την ποιοτική εξυπηρέτηση των πολιτών και τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.