Δ.Πέλλας

Απάντηση Δημοτικής Αρχής στις κατηγορίες των κ. Ευσταθίου Καστερίδη και Θεόδωρου Θεοδωρίδη.

412Προβολές

Περί πολιτικού ήθους και αλήθειας…

Οι κάτοικοι της Πέλλας, αλλά και όλοι οι Έλληνες περνάμε πολύ δύσκολες και πρωτόγνωρες στιγμές. Κάποιοι, όμως,  δείχνουν να  μην αντιλαμβάνονται την κατάσταση και έχουν ως μοναδικό μέλημα πως θα δημιουργήσουν καθυστερήσεις και κωλύματα στη λειτουργία του δήμου.  Έτσι, για ακόμη μια φορά,  κατά τη συνεδρίαση του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου γίναμε μάρτυρες ενός κακοστημένου σχεδίου από τις παρατάξεις της μείζονος και της πρώτης ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή λοιπόν.  Καταρχάς, δύο είναι οι προϋποθέσεις για την έγκριση τόσο του τεχνικού προγράμματος, όσο και του προϋπολογισμού.

Α)Η νόμιμη απαρτία του δημοτικού συμβουλίου, δηλαδή, 21 από τα 41 μέλη του Δ.Σ.  να είναι παρόντα  κατά την έναρξη της συνεδρίασης και

Β) Μια ή περισσότερες προτάσεις τεχνικού προγράμματος ή προϋπολογισμού προς ψήφιση. Οι προτάσεις αυτές μπορούν να κατατεθούν στο δημοτικό συμβούλιο από οποιαδήποτε παράταξη.


Στη  συνεδρίαση της 14ης Δεκεμβρίου 2019 συζητήθηκε για δεύτερη φορά το τεχνικό πρόγραμμα του έτους 2021. Και αυτή τη φορά οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης καταψήφισαν το τεχνικό πρόγραμμα.  Καταψήφισαν τη  μοναδική πρόταση τεχνικού προγράμματος.  Καμία παράταξη δεν κατέθεσε εναλλακτική πρόταση και όπως ήταν φυσικό, όταν υπάρχει μόνο μία πρόταση τότε αρκεί και μία μόνη θετική ψήφος για την έγκρισή της. Ο στόχος τους ήταν να καταψηφίσουν την πρόταση της δημοτικής αρχής  και όχι να εργασθούν για να καταθέσουν το δικό τους πρόγραμμα, τη δική τους, δηλαδή, εναλλακτική πρόταση.

Η καθυστέρηση και τα εξ΄αυτής προβλήματα που θα δημιουργούνταν στην λειτουργία του δήμου ήταν ο στόχος τους και έτσι θα ένοιωθαν ικανοποίηση, εάν, δηλαδή, δεν ψηφιζόταν το τεχνικό πρόγραμμα.

Αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης αυτής, άρχισε  η δεύτερη συνεδρίαση για την ψήφιση του προϋπολογισμού. Η πρόταση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για ολιγόλεπτο διάλειμμα μεταξύ των δύο συνεδριάσεων δεν έγινε δεκτή.

Οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων, κύριοι  Ευστάθιος Καστερίδης και Θεόδωρος Θεοδωρίδης θέλοντας να προκαλέσουν και πάλι καθυστέρηση και πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του δήμου με τη μη ψήφιση του προϋπολογισμού, για το οποίο επίσης δεν υπέβαλλαν εναλλακτική πρόταση, αποφάσισαν ενώ ήδη είχε ξεκινήσει η συνεδρίαση, να αποχωρήσουν από το συμβούλιο. Ενώ, δηλαδή, ήταν παρόντες κατά την έναρξη της συζήτησης, ξαφνικά,  μετέβαλαν άποψη και ήθελαν να είναι απόντες για να θεωρηθεί ότι δεν συμμετέχουν στη συνεδρίαση.

Κατόπιν, ακολούθησαν τις προσφιλείς τους μεθόδους και άσκησαν προσφυγή κατά της απόφασης ψήφισης  του προϋπολογισμού, με σκοπό να καθυστερήσει η έγκρισή του, χρησιμοποιώντας ως αποδεικτικό στοιχείο  το πρακτικό της συνεδρίασης, το οποίο, όμως, δεν είχαν καν αναγνώσει,  ισχυριζόμενοι, μεταξύ άλλων, ότι η ψήφιση του προϋπολογισμού είναι παράνομη, διότι δεν υπήρχε η νόμιμη απαρτία για την έναρξη της συνεδρίασης.  Η προσφυγή, όπως ήταν φυσικό, απορρίφθηκε από τον ελεγκτή νομιμότητας, διότι από την καταγραφή των γεγονότων, όπως αυτά προκύπτουν από το ηλεκτρονικό αρχείο καταγραφής των συνεδριάσεων, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία.

Στην πρώτη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής για το έτος 2021, το μεσημέρι της 26ης Ιανουαρίου, αντιλαμβανόμενοι την πολιτική τους ήττα και ως «ένδειξη διαμαρτυρίας»,  αποφάσισαν – συναποφάσισαν, μάλλον, να απέχουν οι τέσσερις  σύμβουλοι της αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής κατά την οποία θέμα συζήτησης ήταν η αναμόρφωση του προϋπολογισμού καθώς και η ενημέρωση για την απόρριψη της προσφυγής τους.

Την ίδια μέρα, λίγες ώρες αργότερα, σύσσωμες οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης συναποφάσισαν και πάλι να απέχουν και από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και αποχώρησαν, πάλι, μετά την έναρξη της συνεδρίασης.  Αυτή τη φορά με θεαματικότερο τρόπο!

Για να προσφέρουμε  στον τόπο μας  χρειάζεται ήθος, γενναιότητα, ειλικρινής και όχι υποκριτική συμπεριφορά και συναίσθηση του ρόλου που μας  έχουν αναθέσει οι δημότες. Απαιτείται από τον καθένα μας η τήρηση συνεπούς και υπεύθυνης στάσης.  Οι επικεφαλής, όμως,  της μείζονος και της πρώτης ελάσσονος αντιπολίτευσης δεκαέξι μήνες τώρα, υποτιμούν τη νοημοσύνη των δημοτών  και ψεύδονται με μεγάλη ευκολία με μοναδικό στόχο να κατηγορήσουν αίολα τη δημοτική αρχή και να δημιουργήσουν καθυστερήσεις στη λειτουργία του δήμου.

Το ζητούμενο είναι να εργαστούμε όλοι μαζί προς όφελος των δημοτών μας. Να βγάλουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό προς όφελος των δημοτών μας.

Αυτό είναι πολιτικό ήθος.

Ας ελπίσουμε ότι θα το καταλάβουν σύντομα και ότι θα καταφέρουμε να συνυπάρξουμε για το καλό της κοινωνίας και του τόπου μας.

 

Γραφείο τύπου

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.