Πολιτική

Απεργιακή συγκέντρωση στην Έδεσσα ΔΟΕ-ΟΛΜΕ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
1kΠροβολές

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ

ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

Όλοι και όλες :

– Την Δευτέρα 14/1, στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΟΕ-ΟΛΜΕ  και την 3ωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ

– Στην Απεργιακή συγκέντρωση στην Έδεσσα στις 12.00 μ.μ., στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Πέλλας.

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές, που απήργησαν και  διαδήλωσαν στις 11  του Γενάρη στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις, διεκδικώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου και του προσοντολογίου, μόνιμη και  σταθερή εργασία. Την Παρασκευή 11/1 δόθηκε η πρώτη μάχη με τις μαζικές  συγκεντρώσεις και το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στο “προσοντολόγιο”, που απαξιώνει πλήρως τα επαγγελματικά δικαιώματα του πτυχίου και της προϋπηρεσίας, διαμορφώνει ένα ελαστικό, ευέλικτο και ευμετάβλητο σύστημα προσλήψεων και οδηγεί αναπληρωτές-αδιόριστους εκπαιδευτικούς στον Καιάδα της ανακύκλωσης της ανεργίας. Φιλοδοξεί να μετατρέψει το σχολείο σε ένα χώρο ανελέητου ανταγωνισμού προσόντων και επιπλέον ανοίγει τον δρόμο για ένα δια βίου κυνήγι αγοράς “προσόντων” για να εξασφαλίσει κανείς μια θέση εργασίας, κυρίως μερικής απασχόλησης, καθώς μόνιμοι διορισμοί στη Δημόσια Εκπαίδευση με τη συνέχιση της εφαρμογής των μνημονίων και τα τεράστια πλεονάσματα μέχρι το 2060, ακόμη κι αν γίνονται, θα είναι με το σταγονόμετρο.

Καταγγέλλουμε τη σφοδρή  και απαράδεκτη καταστολή της κυβέρνησης που χρησιμοποίησε ΜΑΤ, χημικά και δακρυγόνα με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Ανάμεσά τους η συναδέλφισσα και μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ και στελέχους του Π.Α.ΜΕ, Δριμάλα Θεοδώρα, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννη Δελής και ο συνάδελφος/αναπληρωτής, μέλος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Χανίων, Αλί Μουσταφάογλου. Την απαράδεκτη καταστολή που δέχτηκαν οι εκπαιδευτικοί δεν μπορεί να τη δικαιολογήσει καμιά “καταδίκη” υπουργών της κυβέρνησης και καμιά μετάθεση των πολιτικών της ευθυνών.

Απέναντι σ’ αυτήν την πολιτική να σημάνει ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να  καλέσει νέα απεργιακή κινητοποίηση, ώστε να ενωθούν όλα τα τμήματα των εργαζομένων που διεκδικούν προσλήψεις. Να υπερασπιστούμε όλοι μαζί το  δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία όλων των ελαστικά εργαζόμενων ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, ΟΟΣΑ, κεφαλαίου..

Απαιτούμε:

  • Την άμεση απόσυρση του προσοντολογίου των απολύσεων και  της  ανακύκλωσης της ανεργίας
  • Καμία απόλυση αναπληρωτή
  • Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους/στις αναπληρωτές/τριες
  • Να διοριστούν τώρα όλοι /ες  οι συνάδελφοι  /ισσες αναπληρωτές /τριες
  • Μαζικοί διορισμοί με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλος/ες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

Συνδικαλιστική παράταξη του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΠΕΛΛΑΣ

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.