Δ.ΠέλλαςΠολιτική

Απεργιακό κάλεσμα

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
342Προβολές

Πραγματοποιήθηκε στις 27/3/2022  η γενική συνέλευση του εργατικού κέντρου Πέλλας στα Γιαννιτσά  με τη συμμετοχή των αντιπροσώπων των σωματείων μελών της δύναμης του κατά την οποία:

  • ομόφωνα υπογραμμίστηκε η ανάγκη να ληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για την δημιουργία κινήματος ειρήνης διαπιστώνοντας ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να διακρίνουν και τις συνέπειες του πολέμου, των οικονομικών μέτρων αλλά και τον πόλεμο προπαγάνδας που έχει στηθεί, τονίζοντας  ότι είναι ανάγκη να υπερασπιστούμε την ειρήνη χωρίς ορούς και προϋποθέσεις και να πλημμυρίσουν οι δρόμοι και οι πλατείες για αυτόν τον σκοπό  σε κάθε γωνιά της χωράς μας .
  • ομόφωνα αποφασίστηκε η συμμετοχή στην απεργία της 6η Απρίλιου και ο συντονισμός τις επόμενες μέρες των δυνάμεων από κάθε σωματείο για την μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση με το παρακάτω απεργιακό κάλεσμα :

Απεργιακό κάλεσμα

24ωρη Πανεργατικής – Πανελλαδικής Απεργίας της 6ης  Απρίλη.

 Το Εργατικό κέντρο Πέλλας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους  ανέργους τους συνταξιούχους, όλους τους πολίτες της Πέλλας, στην  24ωρη Πανεργατική – Πανελλαδική Απεργία της 6ης του Απρίλη και την Απεργιακή Συγκέντρωση στις 11.00πμ στην πλατεία του Δημαρχείου στα Γιαννιτσά, για να υπερασπιστούμε το εισόδημά μας ενάντια στην ακρίβεια και να απαιτήσουμε : ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν μπορεί οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος και το κόστος της  θέρμανσης  να είναι διπλάσιοι από τους μηνιαίους μας μισθούς. Να σκεφτόμαστε τι θα αφαιρέσουμε από το καλάθι του supermarket γιατί δεν μας βγαίνει ο λογαριασμός. Να δυσκολευόμαστε να βάλουμε βενζίνη στο αυτοκίνητο μας για να πάμε για δουλειά. Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

«Ο ΜΙΣΘΟΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ, Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ  ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ».

Και αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα. Και πρέπει ν’ αλλάξει, γιατί δεν εννοείται ανάπτυξη που δεν προϋποθέτει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, και δεν υπάρχει μέλλον, που δεν περνάει από την ανθρώπινη προοπτική.

 

Η Κυβέρνηση αντί ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας εργαλειοποιεί τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφενός για να αποποιηθεί τις δικές της ευθύνες για την φτώχεια και την απομείωση των μισθών των εργαζομένων και αφετέρου για να συνεχίσει νεοφιλελεύθερη πολιτική της. Κι όλα αυτά, ενώ 12 χρόνια τώρα, οι εργαζόμενοι υφίστανται λόγω μνημονίων δραματικές μειώσεις στους μισθούς τους, κατακρεούργηση των δικαιωμάτων τους και βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους εξαθλίωσης

Η απεργία  αυτή έχει ως στόχο να θέσει τέρμα σε αυτή την πολιτική. Είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας.

Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Η δύναμή μας βρίσκεται στον συλλογικό μας αγώνα, στον κοινό βηματισμό με όλους τους κοινωνικούς και μαζικούς φορείς, ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας, ενάντια στις πολιτικές που εξαθλιώνουν την κοινωνία και  καθημερινά την  οδηγούν στη φτώχεια.

Η απεργία μας αυτή γίνεται κάτω από τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία,  ενός πολέμου που σκοτώνει άμαχο πληθυσμό, δημιουργεί νέα κύματα προσφύγων και φτώχεια. Γι’ αυτό και κυρίαρχο αίτημα στην απεργία είναι το αίτημα να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος  και  να μην υπάρξει καμία εμπλοκή της χωράς μας σε αυτόν με ανθρώπινο δυναμικό ή πολεμικό εξοπλισμό. – Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βάρβαρη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίαςστην Ουκρανία, την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της, χωρίς να παραβλέπουμε τις ευθύνες που έχουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ με τον παγκόσμιο επεκτατισμό τους για την πορεία προς τη σημερινή κρίση και τις δικές τους ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε άλλα μέρη της γης.

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022 ΩΡΑ 11.00πμ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.