Π.Ε.Πέλλας

Αποκατάσταση αρμών Γεφυρών

179Προβολές

Ιορδάνης Τζαμτζής : «Τελείωσε η πρώτη φάση των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης αρμών των γεφυρών της Π.Ε. Πέλλας».

 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης των αρμών σε γέφυρες της Π.Ε. Πέλλας, στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση Υφισταμένων Τεχνικών Οδικού Δικτύου 2021», προϋπολογισμού 400.000,00 ευρώ.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του συγκεκριμένου έργου, ήδη έχουν πραγματοποιηθεί βελτιωτικές παρεμβάσεις σε γέφυρες, όπως στον ποταμό Μπέλιτσα, στην Αριδαία, σε δύο γέφυρες του οδικού άξονα Μαυροβούνι – Αριδαία, στη γέφυρα Χρυσής αλλά και άλλα οδικά έργα όπως η αποκατάσταση και ενίσχυση πρανών στην Επαρχιακή Οδό Έδεσσας – Κλεισοχωρίου – Σωτήρας, οι διανοίξεις τάφρων και πολλές άλλες παρεμβάσεις σε τμήματα του Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου για την προστασία του οδοστρώματος από τα όμβρια ύδατα, όπως πχ στην Ε.Ο. Έδεσσας – Θεσσαλονίκης πριν το Ριζάρι, στην Επαρχιακή Οδό Κλεισοχώρι – Σωτήρα και στην Επαρχιακή Οδό Έδεσσα – Σωτήρα, στο ύψος του ΦΟΕ κλπ.

Σε συνέχεια των εργασιών που προβλέπει το έργο  «Αποκατάσταση Υφισταμένων Τεχνικών Οδικού Δικτύου 2021» ολοκληρώθηκε η συντήρηση και επισκευή των αρμών, στα σημεία σύνδεσης, τεσσάρων ακόμη οδικών γεφυρών, στο πλαίσιο τακτικής συντήρησης, καθώς το υλικό τους εμφανίζει κόπωση και φθορά από το πέρασμα των χρόνων.

Ειδικότερα αποκαταστάθηκαν, με τη χρήση ασφαλτούχου μείγματος, οι αρμοί στις γέφυρες Τσάκων, Αριδαίας, Μαύρου Ρέματος και Εξαπλατάνου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, χαρακτήρισε νευραλγικής σημασίας την συντήρηση των γεφυρών, καθώς και του συνόλου του οδικού δικτύου της Πέλλας, η ασφάλεια του οποίου αποτελεί το βασικό πυλώνα των προτεραιοτήτων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Τόνισε δε, ότι από το νέο έτος οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης, θα συνεχισθούν σε γέφυρες του Εθνικού Οδικού δικτύου της Πέλλας.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.