Δ.ΈδεσσαςΠολιτισμός

Αποκατάσταση οθωμανικού τεμένους «Χουνκιάρ Τζαμί» στην Έδεσσα, σε χώρο τέχνης και πολιτισμού

517Προβολές

Υπογράφηκε, τις προηγούμενες μέρες, η 3η Τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης, μεταξύ της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κας. Λίνας Μενδώνη, του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή και του Δημάρχου Έδεσσας κ. Τάκη Γιάννου. Μέσω της συγκεκριμένης τροποποίησης προχωρούν απρόσκοπτα οι εργασίες αποκατάστασης του Οθωμανικού Τεμένους «Χουνκιάρ Τζαμί», σε πολυχώρο πολιτισμού με την ονομασία «Μέγας Αλέξανδρος». Μέσω της συγκεκριμένης προγραμματικής σύμβασης πραγματοποιούνται αναστηλώσεις, συντηρήσεις, τοποθετήσεις ικριωμάτων καθώς, επίσης, και εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου και εποπτικό υλικό.

 

Σε δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, αναφέρει: «Οδεύουμε προς το τέλος της υλοποίησης ενός σημαντικού έργου για την πόλη της Έδεσσας. Αποκαθιστούμε, με άρτιο αρχιτεκτονικά και ιστορικά τρόπο, το οθωμανικό τέμενος και δημιουργούμε παράλληλα έναν πολυχώρο πολιτισμού για τους πολίτες της Έδεσσας και της ευρύτερης περιοχής της. Πρόκειται για ένα ιστορικό κτίριο, μνημείο της πόλης, που αναμένεται να στεγάσει πολύ αξιόλογες δράσεις τέχνης και πολιτισμού, πολλές από τις οποίες δημιουργούνται από τοπικούς φορείς και καλλιτέχνες».

φωτο:http://www.dimosedessas.gov.gr/

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.