Πολιτική

Αποπεράτωση στις 42 εργατικές κατοικίες

1.3kΠροβολές
Θεοδώρα Τζάκρη: Δημοπρατείται στο τέλος Αυγούστου η αποπεράτωση των εργασιών στις 42 εργατικές κατοικίες στο Αρχοντικό Γιαννιτσών
Ιδρύεται ΚΕΚ του ΟΑΕΔ εντός του Οικισμού

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη συναντήθηκε  σήμερα Παρασκευή 17-5-2019 με το κλιμάκιο του ΟΑΕΔ, αποτελούμενο από Πολιτικούς Μηχανικούς, Αρχιτέκτονες και Μηχανολόγους Μηχανικούς, που πραγματοποίησε αυτοψία για την καταγραφή της σημερινής κατάστασης και την επικαιροποίηση των μελετών για την αποπεράτωση των εργασιών του έργου της κατασκευής των εργατικών κατοικιών στο Αρχοντικό Γιαννιτσών (Γιαννιτσά ΙΙΙ).

Η αυτοψία αυτή πραγματοποιείται αμέσως μετά το “πράσινο φως” που πήρε από το ΔΣ του ΟΑΕΔ, που έλαβε χώρα την Τρίτη 14-5-2019, η τροποποίηση των μελετών για την αποπεράτωση των εργασιών στο πολύπαθο έργο του Οικισμού του Αρχοντικού.

Οι ενέργειες αυτές εντάσσονται σε ένα χρονοδιάγραμμα ενεργειών της Διοίκησης του ΟΑΕΔ που αποβλέπει στη δημοπράτηση του έργου περί τα τέλη Αυγούστου και την κατά το δυνατόν συντομότερη υλοποίηση του έργου.

Η εξέλιξη αυτή θα δώσει τέλος στην ομηρεία των 42 οικογενειών που είχαν κληρωθεί από το 2005 ως δικαιούχοι των κατοικιών του οικισμού Γιαννιτσά ΙΙΙ και θα επιλύσει το στεγαστικό τους πρόβλημα, το οποίο είναι ιδιαίτερα οξυμένο σήμερα.

Στο πλαίσιο των αποφάσεων για την ολοκλήρωση του Οικισμού συμπεριλαμβάνεται και η εγκατάσταση Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) του ΟΑΕΔ εντός του Οικισμού για την επαγγελματική  κατάρτιση των ανέργων και των αυτοαπασχολουμένων της ευρύτερης περιοχής σε ειδικότητες που συνάδουν με τις ανάγκες της αγοράς  εργασίας.

Η απόφαση αυτή για την ίδρυση του ΚΕΚ εντάσσεται στην κύρια αποστολή του ΟΑΕΔ που είναι η συνεχιζόμενη εκπαίδευση του εργατικού δυναμικού της χώρας και της ένταξής τους στην αγορά εργασίας.-

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.