Δ.Πέλλας

Από το Δήμο Πέλλας ανακοινώνεται

580Προβολές

Έκτακτα μέτρα για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών στο δήμο Πέλλας

Ο Δήμαρχος Πέλλας στα πλαίσια ενίσχυσης των μέτρων περιορισμού του κορωνoϊού, προβαίνει στις κατωτέρω ρυθμίσεις για τις λαϊκές αγορές σε όλη την επικράτεια του Δήμου Πέλλας.

Από Τετάρτη 18/03/2020, σε όλες τις λαϊκές αγορές που λειτουργούν στο δήμο Πέλλας, επιτρέπεται η συμμετοχή μόνον των παραγωγών και των επαγγελματιών πωλητών που πωλούν τρόφιμα, είτε πρωτογενή διατροφικά προϊόντα είτε μεταποιημένα διατροφικά προϊόντα και κατεψυγμένα.

Σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, η ανάπτυξη των πάγκων των παραγωγών και των επαγγελματιών πωλητών θα γίνεται σε απόσταση τουλάχιστον 2,00 μέτρων μεταξύ τους. Οι θέσεις που καταλαμβάνουν οι ανωτέρω επαγγελματίες και παραγωγοί εθιμοτυπικά δεν ισχύουν από 18/03/2020 και υποχρεούνται να μετακινηθούν όλοι οι συμμετέχοντες ώστε να προκύψει η απόσταση των 2,00 μέτρων, κρατώντας την ίδια σειρά που είχαν πριν την εφαρμογή του μέτρου. Αν κριθεί απαραίτητο, επιτρέπεται να στηθούν πάγκοι και πέραν του τέλους του χώρου που αναπτύσσεται η λαϊκή αγορά, σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς του δήμου Πέλλας.

Σε περίπτωση που ένας επαγγελματίας ή παραγωγός (ο οποίος, βάσει των ανωτέρω, μπορεί να συμμετέχει σε λαϊκή αγορά) αρνείται να αλλάξει θέση με αποτέλεσμα να μην εξασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση 2,00 μέτρων μεταξύ επαγγελματιών, υποχρεούται να αναπτύξει κατά 2,00 μέτρα μικρότερο πάγκο από την πλευρά που έχει άλλον επαγγελματία ή παραγωγό, σε συνεννόηση με τους φορείς του δήμου Πέλλας.

Κάθε επαγγελματίας ή παραγωγός υποχρεούται να παρέχει γάντια μίας χρήσης στους πελάτες, τα οποία θα πρέπει να απορρίπτονται μετά την κάθε αγορά, ενώ θα πρέπει να τηρούνται με επιμέλεια τα μέτρα ατομικής υγιεινής και απολύμανσης των πάγκων. Η προμήθεια αντισηπτικών και γαντιών είναι υποχρέωση των παραγωγών και των επαγγελματιών.

Τέλος, επισημαίνουμε ότι μετά το τέλος της λαϊκής αγοράς, όλοι οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να απομακρύνουν όλα τα απορρίμματά τους και να παραδώσουν το χώρο που χρησιμοποίησαν απόλυτα καθαρό από απορρίμματα και υπολείμματα προϊόντων.

Υπεύθυνοι για την τήρηση των έκτακτων μέτρων είναι η Ελληνική Αστυνομία και ο Δήμος Πέλλας. Σε οποιαδήποτε περίπτωση μη συμμόρφωσης στα έκτακτα μέτρα, θα γίνεται απομάκρυνση του επαγγελματία ή παραγωγού άμεσα.

Έκτακτα μέτρα για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών στο δήμο Πέλλας

Σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης που αφορά στη λειτουργία των λαϊκών αγορών επισημαίνεται ότι, επιτρέπεται πέραν των παραγωγών και των επαγγελματιών πωλητών που πωλούν τρόφιμα, είτε πρωτογενή διατροφικά προϊόντα είτε μεταποιημένα διατροφικά προϊόντα και κατεψυγμένα και η πώληση χαρτικών, ειδών καθαριότητας και ειδών προσωπικής φροντίδας (ΚΑΔ4789).

Η ανακοίνωση αφορά  σε όλες τις λαϊκές αγορές που λειτουργούν στο δήμο Πέλλας και υπεύθυνοι για την τήρηση των έκτακτων μέτρων είναι η Ελληνική Αστυνομία και ο Δήμος Πέλλας.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση μη συμμόρφωσης στα έκτακτα μέτρα, θα γίνεται απομάκρυνση του επαγγελματία ή παραγωγού άμεσα.

………………………………………………………..

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

Από το Δήμο Πέλλας ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊου θα παραμείνουν κλειστές όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου.   Επισημαίνεται ότι στην απαγόρευση  συμπεριλαμβάνονται όλοι οι ανοιχτοί αθλητικοί χώροι καθώς και όλες οι παιδικές χαρές σε όλη την επικράτεια του δήμου Πέλλας.

Η απαγόρευση αφορά σε όλους τους δημότες που χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις  καθώς και  σε όλους τους  συλλόγους και τις ακαδημίες που δραστηριοποιούνται σε αυτές.

………………………….

Ο Δήμος Πέλλας στο πλευρό ευάλωτων ομάδων και ατόμων τρίτης ηλικίας.

#Βοήθεια για να μείνετε στο Σπίτι_ Δήμος και Δημότες Μαζί#

Μένουμε σπίτι και για ό,τι χρειαστούμε τηλεφωνούμε στο 2382084382

Ο δήμος Πέλλας στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνει για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού υποστηρίζει τις ανάγκες συνδημοτών μας που δεν μπορούν ή δεν πρέπει να μετακινηθούν λειτουργώντας τηλεφωνικό κέντρο πέντε γραμμών για την άμεση εξυπηρέτησή τους.

Από την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020  διευρύνοντας τις υπηρεσίες της δομής Βοήθεια στο Σπίτι θα λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο πέντε γραμμών με σκοπό την εξυπηρέτηση:

  • Ατόμων που δεν μπορούν ή δεν πρέπει να μετακινηθούν από το σπίτι τους
  • Ατόμων απόρων και οικονομικά αδυνάτων που δεν μπορούν ή δεν πρέπει να μετακινηθούν από το σπίτι τους
  • Ατόμων που χρειάζονται φαρμακευτική περίθαλψη και είδη πρώτης ανάγκης και δεν μπορούν ή δεν πρέπει να μετακινηθούν από το σπίτι τους
  • Ατόμων που απαιτείται να διεκπεραιώσουν διοικητικές υποθέσεις (παραλαβή αιτήσεων, παράδοση πιστοποιητικών κτλ) και δεν μπορούν ή δεν πρέπει να μετακινηθούν από το σπίτι τους
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2382084382
  • Ώρες: 00 π.μ. – 20.00
  • Ημέρες: Όλη την εβδομάδα (Δευτέρα-Κυριακή)

#Βοήθεια για να μείνετε στο Σπίτι_ Δήμος και Δημότες Μαζί#

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.