Δ. Σκύδρας

Ασφαλτόστρωση Αγροτικού Δρόμου Κοινοτήτων Καλής, Δάφνης, Προφήτη Ηλία Δήμου Σκύδρας.

728Προβολές

Μ΄ένα νέο έργο ασφαλτόστρωσης αγροτικού δρόμου ο Δήμος Σκύδρας αποδεικνύει έμπρακτα και για μια ακόμη φορά τη στήριξή του στους συμπολίτες μας αγρότες και στην τοπική οικονομία.

Έτσι, λοιπόν, ο Δήμος Σκύδρας ανακοινώνει την υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση της πράξης «Ασφαλτόστρωση Αγροτικού Δρόμου Τ.Κ. Καλής, Δάφνης, Προφήτη Ηλία Δήμου Σκύδρας», με κωδικό Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Αγροτικής Ανάπτυξης κι Αλιείας (Ο.Π.Σ.Α.Α.): 0010969458 (ΑΔΑ απόφασης ένταξης 99Ψ27ΛΛ-Μ3Ψ), μέσω του «Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης Ελλάδας 2014-2020», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.). Η σύμβαση υπογράφηκε στις 22/02/2021 (αρ. ΚΗΔΜΣ 21SYMV008171138 2021-02-22). Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 127.519,75 € και η διάρκεια υλοποίησής του είναι 5 μήνες.

Πιο συγκεκριμένα το έργο αφορά την ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου  που ανήκει στα αγροκτήματα των Κοινοτήτων Δάφνης, Καλής και Προφήτη Ηλία. Το συνολικό μήκος του οδικού έργου είναι 2.346,80μ. και θα είναι δρόμος δύο κατευθύνσεων μ΄ ένα ρεύμα ανά κατεύθυνση, συνολικού πλάτους 4,50 μ., μ΄ ενιαίο κατάστρωμα κυκλοφορίας.

Σκοπός του έργου είναι:

Η αναβάθμιση των υφιστάμενων αγροτικών οδών με τη βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών και την ασφαλτόστρωσή τους

Η βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας της οδού

Η αναβάθμιση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων

Η περιβαλλοντική αποδοχή των έργων της οδού

Ηεναρμόνιση της οδού με τις τοπικά επικρατούσες οικιστικές, μορφολογικές, φυσικές συνθήκες και με το τοπίο.

«Η Δημοτική Αρχή Σκύδρας συνεχίζει με αισιοδοξία και υπευθυνότητα την παραγωγή έργου, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση της ασφαλτόστρωσης αγροτικού δρόμου που έρχεται να βελτιώσει και να συμπληρώσει τις αγροτικές μας υποδομές και να συνεισφέρει αναλογικά στη στήριξη της αγροτικής μας οικονομίας,  εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τρεις Κοινότητες του Δήμου μας: Καλή, Δάφνη, Προφήτη Ηλία. Συνεχίζουμε μ΄έργα και δράσεις σ΄όλη την επικράτεια του Δήμου μας», υπογράμμισε μεταξύ των άλλων η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου κατά την υπογραφή της σύμβασης.

Ως Δήμος Σκύδρας ζητάμε την κατανόηση των συμπολιτών μας κατά τη διάρκεια των εργασιών εκτέλεσης κι έως την ολοκλήρωση του έργου. Για κάθε σχετική πληροφορία υπεύθυνη είναι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου: αρμόδιος μηχανικός Γρηγόρης Σιδηρόπουλος τηλ. 238351853.

 

                                          ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.