Δ. Σκύδρας

Γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στη Σκύδρα

1.1kΠροβολές

Με τον Όρθρο, την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού που τελέστηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Πρωτομάρτυρα κι Αρχιδιακόνου Στεφάνου, την κατάδυση του Ιερού Σταυρού και την ολοκλήρωση της τελετής στο Ιερό Παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στη Σκύδρα, την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019.

Με το «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου Σου Κύριε» που έψαλλαν οι Σεβαστοί Πατέρες Αντώνιος Κορέστης και Δαυίδ Πασατάς έγινε η κατάδυση του Σταυρού στα νερά του Εδεσσαίου ποταμού. Ο Παναγιώτης Πασχαλίδης ήταν ο νεαρός που ανέσυρε κι ασπάστηκε πρώτος τον Σταυρό.

Στη συνέχεια, λίγο πιο κάτω, στο Παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου οι πιστοί προσκυνούσαν κι ασπάζονταν τον Σταυρό λαμβάνοντας αντίδωρο, αγιασμό κι αποδεχόμενοι  τη Θεία Χάρη.

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, που συμμετείχε μαζί με Αιρετούς Συνεργάτες της, δήλωσε μεταξύ των άλλων τα παρακάτω: « Δοξάζουμε με ευλάβεια και πίστη τα Επιφάνεια, τα Θεοφάνεια, τη Θεία Χάρη που φανερώθηκε στον κόσμο από τον Ενανθρωπήσαντα Ιησού Χριστό κατά τη βάπτισή του από τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο. Όλοι εμείς οι πιστοί ακολουθώντας το παράδειγμα του Μεσσία Χριστού, του Χρισμένου από τον Θεό, βαπτιζόμαστε το βάπτισμα της μετάνοιας ώστε καθαρή η ψυχή μας να δεχθεί τη Θεία Χάρη για να λυτρωθεί και να σωθεί.

Εύχομαι  το Άγιο Πνεύμα να φωτίζει  όλους τους ανθρώπους προκειμένου μ΄ευσέβεια, δικαιοσύνη και σωφροσύνη να είμαστε ζηλωτές καλών έργων, έργων ειρήνης, αλληλεγγύης, χρηστότητας, προόδου και κληρονόμοι της αιώνιας ζωής.

Ευχαριστώ τους Σεβαστούς μας Πατέρες, τους συλλόγους, τις αγαπητές συμπολίτισσες, τους συμπολίτες, τους επισκέπτες  και τη Φιλαρμονική μας.

Χρόνια Καλά, Πολλά κι Ευλογημένα!».

(Συνημμένο φωτογραφικό υλικό για δημοσιογραφική χρήση).

                                                                                        ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.