Πολιτική

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ Συναντήσεις με πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες

850Προβολές

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ

 «Καταστηματάρχες, ελεύθεροι επαγγελματίες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πυλώνες στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της Ν.Δ.

 

Συναντήσεις με πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες, εμπόρους, καταστηματάρχες αλλά και εργαζόμενους σε πολλές περιοχές του Νομού μας είχε ο βουλευτής και πρώην υπουργός Γιώργος Καρασμάνης, και συζήτησε μαζί τους πάνω στο καινούργιο κυβερνητικό πλάνο της Νέας Δημοκρατίας.   

 

Όπως είπε, στις άμεσες προτεραιότητες της νέας Κυβέρνησης, έχει ιεραρχηθεί η ανάγκη για ουσιαστική στήριξη στην επιχειρηματικότητα και την αγορά, ώστε να δοθεί ¨ανάσα¨ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καταστηματάρχες, εμπόρους και γενικά ελεύθερους επαγγελματίες, μειώνοντας σταδιακά τα δυσβάστακτα βάρη που συσσωρεύτηκαν τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια από τη συνεχή υπερφορολόγησή τους. Δηλαδή ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, με λιγότερους φόρους και λιγότερες εισφορές, όπως, μείωση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων από το 28% στο 20%, μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 9%, σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, μείωση του ΦΠΑ στο 11% και 22%, από 13% και 24% σήμερα. Ακόμη, υπαγωγή της μαζικής εστίασης στο ΦΠΑ 13%, μείωση κατά 30% του ΕΝΦΙΑ και ειδικά φορολογικά κίνητρα για νέες επιχειρήσεις.

Ο Γιώργος Καρασμάνης υπογράμμισε ότι σε συνδυασμό με την διασφάλιση ρευστότητας με χαμηλότερα επιτόκια, την πλήρη άρση των capital controls, και μια νέα ρεαλιστική πρόταση για τη ρύθμιση οφειλών από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, η μικρομεσαία επιχείρηση θα ανακάμψει, και θα δημιουργηθούν νέες και σταθερές θέσεις εργασίας, θα αυξηθούν τα εισοδήματα και θα ανακάμψει η ¨παγωμένη¨ σήμερα αγορά μας.

Υπενθύμισε ότι ο ίδιος, κατά την αναγκαστικά ολιγόμηνη υπουργία του, επικέντρωσε σε μεγάλο βαθμό τις παρεμβάσεις του και τα μέτρα που προώθησε σε ένα πλάνο αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας της επιχειρηματικότητας με τον πρωτογενή αγροτικό τομέα, με στήριξη των επιχειρήσεων μεταποίησης, τυποποίησης, διακίνησης και τόνωση της αγοράς και της τοπικής μας οικονομίας.

Ο πρώην Υπουργός δεσμεύτηκε ότι αυτή η πολιτική της ουσιαστικής στήριξης της μικρομεσαίας επιχείρησης, του ελεύθερου επαγγελματία, του εμπόρου και του εργαζόμενου – δηλαδή της ¨ραχοκοκαλιάς¨ της οικονομίας μας – θα αποτελέσει έναν από τους βασικότερους πυλώνες ανάπτυξης της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

04/07/2019

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.