Πολιτική

Γρήγορες αποζηµιώσεις

919Προβολές

Τους τελευταίους 2 µήνες οι δενδροκαλλιεργητές της ΠΕ Πέλλας βιώνουν µε τον πιο δυσάρεστο τρόπο τις συνέπειες της κλιµατικής αλλαγής. Οι πρωτοφανείς σε ένταση αλλά και σε έκταση χαλαζοπτώσεις έχουν οδηγήσει το πλέον δυναµικό και παραγωγικό κοµµάτι της τοπικής µας οικονοµίας σε απόγνωση και σε οριακό σηµείο για το τι µέλλει γενέσθαι
 για αυτούς και τις οικογένειες τους εν όψει του επερχόµενου χειµώνα.
Οι πρόσφατες εξαγγελίες εκ µέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αποτελούν στείρες προεκλογικές εξαγγελίες από µια κυβέρνηση που παραπαίει και έχει πραγµατικά απαξιώσει τους ΄Ελληνες δενδροκαλλιεργητές και ιδιαίτερα τους ροδακινοπαραγωγούς. Αυτό που θα περίµενε κανείς θα ήταν µια ειλικρινής συγγνώµη προς τον αγροτικό κόσµο και όχι αυτό το άκαρπο και ανεφάρµοστο παιχνίδι τακτικής εις βάρος τους.
Είναι διάχυτο πια στις τάξεις των αγροτών ότι η µακροβιότερη κυβέρνηση στα χρόνια της κρίσης έχει πραγµατικά ισοπεδώσει το αγροτικό εισόδηµα. Πλέον δεν είναι σε θέση να προστατεύσει ακόµα και αυτό. Η πάγια τακτική προκαταβολών έναντι πληρωµών των συνολικών αποζηµιώσεων του ΕΛΓΑ , οι δήθεν διεκδικήσεις πόρων για προγράµµατα δωρεάν διανοµής εν µέσω αλλαγών θεσµικών προσώπων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή λόγω των πρόσφατων Ευρωεκλογών αλλά και οι δεσµεύσεις για νοµοθετικές ρυθµίσεις για θέσπιση προκαταβολών σε προεκλογική περίοδο µε κλειστή την Ελληνική Βουλή αποτελούν την επιβεβαίωση της απαξίωσης αλλά και του έργου – παρωδία της κυβέρνησης. Ο πρωτογενής τοµέας έχει καταλήξει να αποτελεί µια µικρογραφία της συνολικής κυβερνητικής αποτυχίας
Ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη δεσµευτεί για παρέµβαση στον ΕΛΓΑ για γρήγορες αποζηµιώσεις, δραστική τροποποίηση του Κανονισµού Ασφάλισης και ένα πραγµατικό και υλοποιήσιµο σχέδιο µετάβασης του πρωτογενή τοµέα σε ανακούφιση και ανάπτυξη.
Η πραγµατική επιλογή για τους αγρότες εν όψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου δεν έχει χρώµα, αλλά τον κρίσιµο χαρακτήρα επιλογής ανάµεσα στην στασιµότητα και την ανάπτυξη.
Βασιλειάδης Βασίλειος (Λάκης) Υπ. Βουλευτής Πέλλας

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.