Πολιτική

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ

883Προβολές

Με εμπειρία και γνώση, για ακόμη πιο δυνατή τη φωνή της Πέλλας στη Βουλή

Φίλες και Φίλοι,

Σε λίγες ώρες μπροστά στην κάλπη, καλείστε να επιλέξετε την Κυβέρνηση και τους εκπροσώπους που θεωρείτε ως καταλληλότερους να υπηρετήσουν τα συμφέροντα της Πατρίδας και του Τόπου μας.

Στη σύντομη προεκλογική περίοδο, έδωσα τη μάχη όπως εγώ πάντα θεωρούσα και θεωρώ ότι πρέπει να δίνεται: Με έντιμο αγώνα, σε χαμηλούς τόνους, χωρίς πρόκληση στο κοινό αίσθημα. Με ουσιαστικό πολιτικό λόγο, με εφικτές προτάσεις για την επόμενη μέρα, και με μοναδική ¨σπατάλη¨ και ¨πολυτέλεια¨ μια λιτή επιστολή στην αρχή της προεκλογικής περιόδου.

Μοναδικό μου στήριγμα είναι η εμπιστοσύνη και η ψήφος σας. Διότι υπήρξα απέναντί σας συνεπής και ειλικρινής. Δεν είχα ποτέ και δεν έχω οικονομικούς παράγοντες να με στηρίζουν. Ποτέ δεν εκμεταλλεύτηκα την κοινοβουλευτική μου ιδιότητα για προσωπικό ή οικογενειακό όφελος. Όλα αυτά τα χρόνια, από οποιαδήποτε θέση κι΄ αν με αξιώσατε να υπηρετήσω, εργάστηκα σκληρά, ακαταπόνητα, με αποκλειστικό γνώμονα και στόχο το συμφέρον του Νομού μας.

Η εμπειρία και η γνώση που απέκτησα αποτελούν και την εγγύηση για τη συνέχεια με τη νέα Κυβέρνηση. Γνωρίζετε το ασυμβίβαστο του χαρακτήρα μου στην πολιτική μου διαδρομή. Γνωρίζετε ότι ξέρω να λέω το μεγάλο «όχι» για οτιδήποτε κρίνω ότι είναι σε βάρος της Πατρίδας, αλλά και το μεγάλο «ναι» για ό,τι βελτιώνει τη ζωή των συμπατριωτών μου.

Αγωνιστή με γνωρίσατε. Αγωνιστής παραμένω.

Όσο μεγαλύτερη δύναμη μου δώσει η ανανέωση της εμπιστοσύνης σας, τόσο δυνατότερη θα είναι και η ¨φωνή¨ του Τόπου μας στη Βουλή και στη νέα Κυβέρνηση.    

………………………………………………..

«Ντροπή τους! Εμπαίζουν μέχρι και την τελευταία στιγμή τους παραγωγούς»!!

 Για ακόμη μια φορά κατά τη συνήθη πρακτική του ο Υπουργός κ. Αραχωβίτης κρύβεται, μη έχοντας απαντήσεις σε όσα του καταμαρτυρεί – και με την τελευταία επιστολή του – ο Γιώργος Καρασμάνης! Και για να αποποιηθεί τις αυταπόδεικτες ευθύνες του για τις τεράστιες ζημιές που έχουν υποστεί οι παραγωγοί από την ανεπαρκέστατη και αναποτελεσματική αντιχαλαζική προστασία, αναθέτει πάλι (άλλο πρωτοφανές στα χρονικά κι’ αυτό), στον ¨αντ’ αυτού¨ διοικητή του ΕΛΓΑ να ¨βγάλει το φίδι από την τρύπα¨!

Μόνον που ο ¨αντ’ αυτού¨ ¨απαντά¨ χωρίς να λέει απολύτως τίποτα! Κουβέντα δεν λέει για τα πάνω από 70 χωριά μόνο στο Νομό μας (και πολλά σε άλλους Νομούς) που αφανίστηκαν από τις συνεχείς χαλαζοπτώσεις. Νύξη δεν κάνει για τις καταγγελίες Καρασμάνη ότι και το εκτιμητικό έργο ¨σέρνεται¨ ελλείψει επαρκούς γεωπονικού προσωπικού. Λέξη δεν αρθρώνει στο επίμονο αίτημα Καρασμάνη να δώσει στη δημοσιότητα τα επίσημα δελτία πτήσεων αεροσκαφών και αριθμού φυσιγγίων που χρησιμοποιήθηκαν την τρέχουσα περίοδο για την αντιχαλαζική προστασία!

Και βέβαια δεν κάνει την παραμικρή αναφορά στο «τί μέλλει γενέσθαι» με τους κατεστραμμένους παραγωγούς. Πώς θα επιβιώσουν. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι εκτιμήσεις. Πότε και πώς θα αποζημιωθούν!

Όμως, ο ¨αντ’ αυτού¨, στην καθ’ υπαγόρευση Αραχωβίτη τελευταία δήθεν απάντησή του, ¨διαπρέπει¨ σε ύβρεις, συκοφαντικούς υπαινιγμούς και στο σπορ των ανακριβειών και της παραπληροφόρησης.

Και τί δεν γράφει…

 • … Ότι ο Καρασμάνης «παραποιεί τα γεγονότα» για να … «αποδομήσει το κυβερνητικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ»! (Είναι δηλαδή – κατά το ¨δίδυμο¨ Αραχωβίτη-Κουρεμπέ – … ¨παραποίηση γεγονότων¨ οι ολοκληρωτικές καταστροφές του τελευταίου διμήνου! Και η εξόφθαλμη αναποτελεσματικότητα της αντιχαλαζικής προστασίας που αποκάλυψε ο Καρασμάνης, είναι… ¨αποδόμηση¨ του κυβερνητικού έργου!
 • … Ότι… «προκαλεί φόβο στους αγρότες (ο… Καρασμάνης, επειδή έκανε τη δουλειά του ασκώντας κοινοβουλευτικό έλεγχο, και όχι η δική τους ανεπάρκεια και ανευθυνότητα για την προστασία των παραγωγών)! Και ότι «προσβάλλει (ο Καρασμάνης) το προσωπικό του ΕΛ.Γ.Α» Και το λένε αυτό ποιοί; Αυτοί που στην αποχή των εκτιμητών του ΕΛΓΑ, απειλούσαν τους απεργούς με περικοπές μισθών και εμμέσως με διώξεις!
 • … Ότι έχει σκοπό (κι’ αυτό ο… Καρασμάνης) «την κατασυκοφάντηση και την καταστροφολογία για τον ΕΛΓΑ»!

Και ο κύριος ¨αντ’ αυτού¨ κλείνει την ¨απάντησή¨ του με το ανέκδοτο της χρονιάς, γράφοντας επί λέξει και χωρίς να έχει αίσθηση της ιλαρότητας που προκαλεί:

«Απάντηση σε όσα λέει  (ο Καρασμάνης), είναι η εμπιστοσύνη του αγροτικού κόσμου στον ΕΛ.Γ.Α. και η άμεση ανταπόκριση του οργανισμού στις υποχρεώσεις του»!

Απίστευτο; Και όμως το γράφει. Στα σοβαρά!

Ας αφήσουμε όμως τον ¨αντ’ αυτού¨ και ας πάμε κατ’ ευθείαν στον κύριο Αραχωβίτη. Ο οποίος μπορεί συστηματικά να ¨κρύβεται¨ για να μην απαντά στις αλλεπάλληλες επίσημες Ερωτήσεις του Καρασμάνη, αλλά δηλώνει «παρών» και λαλίστατος όταν πρέπει να παραπλανά και να εμπαίζει τους παραγωγούς – ακόμη και τώρα, που η Κυβέρνησή του είναι με το πόμολο της θύρας εξόδου στο χέρι!

Στις 19 Ιουνίου, δεκαεπτά (17) ημέρες πριν τις μεθαυριανές εκλογές, σε σύσκεψη με τους κυβερνητικούς Βουλευτές της Πέλλας και της Ημαθίας, ο κύριος Αραχωβίτης υπήρξε – ομολογουμένως – πολύ γενναιόδωρος! Μόνον λαγούς με πετραχήλια δεν έταξε!

 • Υποσχέθηκε ότι θα κατέθετε πρόταση για πρόγραμμα
  αναδιάρθρωσης καλλιεργειών επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

–         ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ! Πέραν του ότι αυτά δεν γίνονται μέσα στις 15-20 μέρες που απέμεναν ως τις εκλογές! Απαιτείται σοβαρή προετοιμασία και χρόνος.

 

 • Υποσχέθηκε ότι θα ενεργοποιούσε άμεσα«το
  Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών και δυνατότητα χυμοποίησης, με σχετικό φάκελο που θα έστελνε στην Επιτροπή.

–         ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΟΙΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ!

 

 • Μίλησε για δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής για τις ζημιές του 2019, αλλά και νομοθετική ρύθμιση ώστε αυτό να ισχύει πάγια και για τα επόμενα χρόνια!

–         ¨ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ¨ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ… ΚΛΕΙΣΤΗ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ. Όσο για τις προκαταβολές για ζημιές του 2019, ένα 48ωρο προ των εκλογών, η τύχη τους επίσης αγνοείται!

 • Υποσχέθηκε ενεργοποίηση του άρθρου 20 του ΕΛΓΑ για πρόσληψη έκτακτου προσωπικού για άμεση ενίσχυση του ελεγκτικού έργου, λόγω αυξημένων ζημιών.

–         ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!

 

Συνεπώς, το ΠΟΙΟΣ κοροϊδεύει ΠΟΙΟΝ, το ΠΟΙΟΣ παραπλανά, εμπαίζει ή ¨φοβίζει¨, το γνωρίζουν πλέον πολύ καλά και από πρώτο χέρι

οι αγρότες. Και επειδή ο κύριος Αραχωβίτης δεν απαντά στα ερωτήματα για την ανεπαρκέστατη και αναποτελεσματική αντιχαλαζική προστασία, αναδημοσιεύουμε το σχετικό Δελτίο Τύπου, μπας και ο Υπουργός φιλοτιμηθεί έστω και την ύστατη στιγμή να εξηγήσει στους παραγωγούς τι ακριβώς συμβαίνει.

https://www.facebook.com/NDkarasmanis/posts/2138338019622449

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.