Πολιτική

Δήλωση του Προέδρου της ΝΙΚΗΣ Δημητρίου Νατσιού για τις παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Εσθονίας

136Προβολές

Στο πλαίσιο της επεκτατικής και αναθεωρητικής πολιτικής της Τουρκίας δεχόμαστε επί δεκαετίες έναν υβριδικό πόλεμο, ο οποίος περιλαμβάνει και χιλιάδες παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου μας αλλά και των Χωρικών μας Υδάτων. Και με ευθύνη των ελληνικών Κυβερνήσεων το έχουμε αποδεχτεί σχεδόν αδιαμαρτύρητα, χωρίς να το θέτουμε με σοβαρό και αποφασιστικό τρόπο στα αρμόδια Ευρωπαϊκά και Νατοϊκά όργανα ή στον ΟΗΕ.

Τώρα, που η Ρωσία παραβίασε τον ΕΕΧ της Εσθονίας με τρία αεροσκάφη, έγινε μείζον θέμα στο ΝΑΤΟ, το Ελληνικό ΥΠΕΞ έστειλε επιστολή συμπαράστασης και από ό,τι μαθαίνουμε θα συγκληθεί και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να εξετάσει το θέμα.

Είμαστε σοβαροί; Γιατί τέτοια υποκρισία;

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να δείχνει αξιολύπητη και δουλοπρεπή στάση που οδήγησε την πατρίδα μας σε απομόνωση και περιφρόνηση από ΗΠΑ και Ρωσία.

Εάν δεν αποκαταστήσουμε την εθνική μας κυριαρχία και δεν ασκήσουμε με σθένος τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, όπως καθορίζονται στο Διεθνές Δίκαιο, δεν έχουμε μέλλον.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.