Δ.Αλμωπίας

Δήμος Αλμωπίας: Δημοτικός κανονισμός κοιμητηρίων

431Προβολές

Η Δημοτική αρχή με επικεφαλής το Δήμαρχο Χρήστο Μπάτση, από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου Αλμωπίας, τηρεί τις προεκλογικές τις υποσχέσεις προς τους Δημότες με γνώμονα πάντα το κοινό συμφέρον. Χθες, 15/12 στο Δημοτικό Συμβούλιο, ψηφίστηκε για πρώτη φορά ο Δημοτικός κανονισμός κοιμητηρίων, κλείνοντας έτσι μία ακόμη πολυετή ανοιχτή υπόθεση.

Μία υπόθεση που στόχο έχει τον ευπρεπισμό και τη συντήρηση των κοιμητηρίων. Τα κοιμητήρια του Δήμου μας, είναι ένας τόπος ιερός, ένας τόπος που έχει ιδιαίτερη σημασία για τον κάθε κάτοικο, καθώς εκεί βρίσκονται οι πρόγονοί μας. Μία εικόνα λοιπόν εγκατάλειψης αυτών των χώρων, μόνο τιμή δεν αποτελεί για τους ανθρώπους αυτούς, που τους χρωστάμε αυτό που είμαστε σήμερα. Τα προσεγμένα κοιμητήρια είναι θέμα πολιτισμού και σεβασμού.

Όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου: «Τα κοιμητήρια του Δήμου Αλμωπίας πρέπει να συντηρούνται και να καθαρίζονται. Η έγκριση τελών κοιμητηρίων δεν είναι εισπρακτική διαδικασία, ούτε εισπρακτικό μέτρο. Είναι καθαρά χωροταξικό το πρόβλημα κι εκεί θα εστιάσουμε. Πρέπει να μπουν κανόνες στη λειτουργία των κοιμητηρίων, καθώς τα προβλήματα είναι πολλά και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε. Τα καθαρά και προσεγμένα κοιμητήρια δείχνουν πολιτισμό και σεβασμό προς όλους. Με τη συνεργασία όλων θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.