Κεντρική Μακεδονία

Δήμος Νάουσας: ΠΡΟΚΛΗΣΗ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

292Προβολές

ΠΩΛΗΤΕΣ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 33 ΚΑΙ 36 ΤΟΥ Ν. 4849/2021 ΦΕΚ Α 207

Α) ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΠΑΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Η.Π. ΝΑΟΥΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2022

Β) ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΟΛΙΓΟΗΜΕΡΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Η.Π. ΝΑΟΥΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2022.

 

Ο Δήμος Η. Π. Νάουσας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 του Ν. 4849/2021 ΦΕΚ Α 207 κατ εξουσιοδότηση της παρ. 6 του άρθρου 67 του ίδιου, τους ειδικότερους όρους των Υπουργικών αποφάσεων που διέπουν τη λειτουργία βραχυχρόνιων αγορών θρησκευτικού χαρακτήρα – ολιγοήμερες εορταστικές αγορές – με την επιφύλαξη και των διατάξεων για τα έκτακτα μέτρα της Δημόσιας Υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, στο σύνολο της επικράτειας και σύμφωνα με την απόφαση 179/2021 (185/2019) έγκρισης τελών χρήσης για μη αναπροσαρμογή αυτών, την 155/2021 απόφαση καθορισμού κοινόχρηστων χώρων για θρησκευτικές εμποροπανηγύρεις και λοιπές εκδηλώσεις όπως και την απόφαση 184/2019 (183/2019) κανονισμού λειτουργίας.

Προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους πωλητές βραχυχρόνιων αγορών να υποβάλλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για απόδοση θέσης και έγκρισης συμμετοχής για τις κάτωθι:

  1. Τ.Κ. Κοπανού (παραδοσιακή εμποροπανήγυρη) διάρκειας πέντε (5) ημερών, συγκεκριμένα από τις 22 Ιουνίου 2022 ημέρα Τετάρτη εως και τις 26 Ιουνίου 2022 ημέρα Κυριακή.
  2. Τ.Κ. Μαρίνας (θρησκευτική εορτή Αγίας Μαρίνας) διάρκειας τεσσάρων (4) ημερών, συγκεκριμένα από τις 14 Ιουλίου 2022 ημέρα Πέμπτη εως και τις 17 Ιουλίου 2022 ημέρα Κυριακή.
  3. Τ.Κ. Ζερβοχωρίου (θρησκευτική εορτή Προφήτη Ηλία) διάρκειας δύο (2) ημερών, συγκεκριμένα από τις 19 Ιουλίου 2022 ημέρα Τρίτη εως και τις 20 Ιουλίου 2022 ημέρα Τετάρτη.

 

Δικαιολογητικά για την απόδοση των ανωτέρω θέσεων και έγκρισης δραστηριοποίησης, οι πωλητές βραχυχρόνιων αγορών του άρθρου 33 του Ν. 4849/2021 θα πρέπει να υποβάλλουν στο Δήμο:

  • Αίτηση στο site www.naoussa.gr
  • αντίγραφο δελτίο ταυτότητας, διαβατηρίου, άδεια παραμονής σε ισχύ
  • δημοτική ενημερότητα περί μη οφειλής
  • βεβαίωση δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας (άρθρου 37 παρ. 1α του Ν. 4849/2021) σε ισχύ από το Δήμο μόνιμης κατοικίας

–  άδεια παραγωγού πωλητή και επαγγελματία πωλητή που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές

–  άδεια δραστηριοποίησης στο στάσιμο ή στο πλανόδιο εμπόριο σε ισχύ

–  άδεια χειροτέχνη-καλλιτέχνη σε ισχύ

 

 

  • πιστοποιητικό υγείας (προσφορά τροφίμων και ποτών, καντίνα, μονάδες έψησης)
  • βεβαίωση καταλληλότητας από τη διεύθυνση υγείας εφόσον πρόκειται για προσφορά τροφίμων και ποτών από καντίνα.

 

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται:

από τις 18 Μαΐου ημέρα Τετάρτη μέχρι και τις 16 Ιουνίου 2022 ημέρα Πέμπτη.

 

Κάθε πωλητής δεν μπορεί να κατέχει περισσότερες από μία θέσεις σε κάθε βραχυχρόνια αγορά ανά Κοινότητα. Τυχόν υποβολή δεύτερης αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης με διαφορετικό περιεχόμενο θα θεωρείται ως ανάκληση της πρώτης, η οποία θα παύει αμέσως να ισχύει.

Το έντυπο της αίτησης με τα δικαιολογητικά υπάρχει αναρτημένο στον ιστότοπο του Δήμου www.naoussa.gr

Μετά την υποβολή των αιτήσεων και το πέρας της διαδικασίας έλεγχου πληρότητας των δικαιολογητικών, εκδίδεται οριστικός κατάλογος κατόχων θέσεων, ο οποίος αναρτάται σε πίνακα ανακοινώσεων στο δημοτικό κατάστημα και στη διαδικτυακή πύλη του δήμου, προκειμένου οι επιλεγέντες πωλητές να καταβάλουν το τέλος θέσης στην ταμειακή υπηρεσία του Δήμου, είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία πληρώνοντας με κάρτα, ή σε έναν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς που συνοδεύουν το έντυπο της αίτησης, με την παραλαβή του διπλότυπου είσπραξης από το ταμείο του Δήμου, ακολουθεί η έκδοση έγκρισης απόδοσης θέσης με απόφαση Δημάρχου.

Για πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Δήμου Η.Π. Νάουσας και στο τηλέφωνο 23323 50347 (κα Σαμαλίκα).

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η.Π. ΝΑΟΥΣΑΣ

 

ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.