Υγεία

Δίνω αίμα, δίνω το παράδειγμα, σώζω ζωές…

903Προβολές

Πρόσκληση – πρόκληση!!!

Δίνω αίμα, δίνω το παράδειγμα, σώζω ζωές…

Αγαπητές συνδημότισσες και συνδημότες μας,

Η χώρα μας και όλος ο κόσμος ζει μία πρωτόγνωρη εμπειρία. Μία εμπειρία που δυστυχώς είναι εξαιρετικά δυσάρεστη. Κάθε μέρα παρατηρούμε την αγωνία των επιστημόνων, οι οποίοι μέσα από γραφήματα που περιγράφουν την εξάπλωση του ιού, κάνουν αυτονόητη έκκληση να παραμείνουμε στα σπίτια μας. Γραφήματα που τα αποτελέσματά τους μας τρομάζουν.

Το κάθε γράφημα όμως είναι απλά και μόνο ένα μοντέλο.
Αν αντιστρέψουμε το αποτέλεσμα; Αν αντί για τη διασπορά θανάτου στο τέλος, έχουμε διασπορά ζωής;

Οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες και πόσο μάλλον αυτή τη περίοδο που όλο και περισσότεροι συνάνθρωποι μας έχουν ανάγκη.
Όλο και περισσότερα νοσοκομεία κάνουν έκκληση για αίμα και μας καλούν να βοηθήσουμε, επιβεβαιώνοντάς μας, ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ε.ΚΕ.Α, ο COVID-19 δε μεταδίδεται μέσα από τη διαδικασία μετάγγισης αίματος και των παραγώγων του.

Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι η ώρα να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από αίμα. Να σταθούμε δίπλα τους όλοι μαζί μια γροθιά, ενωμένοι, όπως πάντα έκανε το έθνος μας στις κρίσιμες στιγμές για ένα καλύτερο και πιο φωτεινό αύριο.
Να χαρίσουμε στο ιατρικό και νοσηλευτικό μας προσωπικό, εκτός από χειροκροτήματα, το πανίσχυρο όπλο που κυλάει στις φλέβες μας.

Βλέποντας κάθε μέρα όμορφες και χιουμοριστικές αναρτήσεις – “προκλήσεις” στο Facebook με παλιές φωτογραφίες, βιντεάκια και μουσική γεννήθηκε η ιδέα ενός διαφορετικού challenge.

Μια «πρόσκληση» αγάπης, μια πρόκληση ζωής.

Να προ(σ)καλέσουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους φίλους μας, όχι πια ονομαστικά αλλά απευθυνόμενοι στην ελεύθερη βούληση τους, να δώσουν αίμα και έπειτα να ανεβάσουν φωτογραφία η βιντεάκι στα social media με το μήνυμα:

«Αποδέχτηκα την πρό(σ)κληση – Έδωσα αίμα, έδωσα ζωή»

Κάθε φωτογραφία αιμοδοσίας, ας είναι ένα φωτεινό παράδειγμα και μια παρακίνηση να κάνουμε το σωστό!

Κάθε φωτογραφία ας γίνει ένα μοντέλο διασποράς της ζωής!

Κάθε σταγόνα αίμα ας γίνει ο κρίνος της ελπίδας και της αισιοδοξίας!

Το πιο δυνατό χειροκρότημα θα είναι οι ίδιες μας οι πράξεις…

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ

 

 

 

 

 

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.