Πολιτική

Δελτίο Τύπου Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών – Δ. Πέλλας

970Προβολές

Φίλες και φίλοι,

Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019, ένα χρόνο μετά το θάνατο της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και στελέχους της Αριστεράς, Ουρανίας Νιζαμίδου, σε μία σεμνή εκδήλωση μνήμης και τιμής με κεντρικό ομιλητή τον προσωπικό της φίλο και συναγωνιστή, Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτη Κουβέλη, παρουσιάστηκε στα Γιαννιτσά το βιβλίο με τις αναμνήσεις της με τίτλο: «Ουρανία Νιζαμίδου: Κι όχι να πείτε που ’κανα και τίποτα σπουδαίο».

Μέσα σε μία ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, συγγενείς, φίλοι, παλιοί σύντροφοι και συναγωνιστές, προοδευτικοί πολίτες των Γιαννιτσών και όλου του ν. Πέλλας, τιμήσαμε την εκδιωχθείσα, φυλακισθείσα, εξορισθείσα και καταδικασθείσα εις θάνατον για τις αρχές και τους πολυετείς της αγώνες για τη Δημοκρατία, συντρόφισσα Νιζαμίδου, μα και υποκλιθήκαμε στο μεγαλείο του ήθους, των αρχών και των ιδεωδών της. Πάντα όμως με την εκλιπούσα νοερά παρούσα. Παρούσα με τις αναφορές στο βιβλίο με τις αναμνήσεις της, με τις αφηγήσεις συναγωνιστών και συντρόφων της, με ηχητικά ντοκουμέντα στα οποία η ίδια είχε περιγράψει στιγμές από τους διωγμούς της κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου και της Χούντας.

Τιμούμε και ευχαριστούμε την Ουρανία Νιζαμίδου και μαζί της όλους τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Αντιδικτατορικού Αγώνα για την προσφορά και το έργο τους. Αναλαμβάνουμε όμως και τη δέσμευση να πορευτούμε ως συνεχιστές των αγώνων τους για Αλληλεγγύη, Δικαιοσύνη, Δημοκρατία και Ελευθερία, που όσο αυτονόητα αν και ακούγονται, ολοένα και περισσότερο βρίσκονται στο στόχαστρο κέντρων και παράκεντρων εξουσίας.

Φίλες και φίλοι,

Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019, τιμήσαμε την Ουρανία Νιζαμίδου. Την ίδια στιγμή όμως δεσμευτήκαμε για όλα αυτά για τα οποία δε δίστασε να θέσει σε κίνδυνο την ίδια της τη ζωή. Ταυτόχρονα βροντοφωνάξαμε ένα ηχηρό «ΟΧΙ» στο διχαστικό μίσος και το φασισμό, ένα ηχηρό «ΝΑΙ» στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Μόνο έτσι διατηρούμε πραγματικά ζωντανή τη μνήμη της!

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών – Δ. Πέλλας

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.