Αγροτικά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ “ΟΜΟΝΟΙΑ”

677Προβολές

Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις και την κρίσιμη κατάσταση που υπάρχει στη χώρα μας με την πανδημία του νέου κορονοϊού καλούμε τους συνάδελφους αγρότες και κτηνοτρόφους να εφαρμόζουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό σύμφωνα με τις υποδείξεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Ταυτόχρονα όμως αναρωτιόμαστε τώρα που σταμάτησαν τα τακτικά χειρουργεία, τι θα γίνει με όλους αυτούς που περίμεναν στις μακροχρόνιες λίστες; Τα ήδη υποστελεχωμένα Νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας, καθώς επίσης και τα Κέντρα Υγείας της Πέλλας είναι ικανά να ανταπεξέλθουν στις αυξανόμενες απαιτήσεις, παρά τις υπερπροσπάθειες των υγειονομικών;

Επομένως όσο και αν ο καθένας από εμάς πρέπει με αίσθημα ευθύνης να εφαρμόσει τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις που δίνονται από το υπουργείο Υγείας και τις αρμόδιες επιστημονικές επιτροπές, η αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση της νόσου εξαρτάται πρώτα και κύρια από την κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Μόνο έτσι μπορούν να αντιμετωπιστούν όλα τα αναγκαία περιστατικά, οι έκτακτες, αλλά και οι πάγιες ανάγκες για την υγεία του λαού.

Γι’ αυτό διεκδικούμε:

  • Προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού και άλλου προσωπικού, για να στελεχωθούν πλήρως το νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της Πέλλας και να αυξηθεί ο αριθμός των κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.
  • Να γίνει 24ωρη η λειτουργία όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και στην ύπαιθρο, ώστε να αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο.
  • Να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός όλων των δημόσιων υπηρεσιών με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια.
  • Να αντιμετωπίζονται όλα τα προβλήματα Υγείας δωρεάν.

Ταυτόχρονα μαζί με τα παραπάνω μέτρα είναι αναγκαίο να παρθούν και κατάλληλα μέτρα οικονομικής στήριξης των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων ώστε μαζί με όλους τους εργαζόμενους να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειές τους όπως:

  • Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών.
  • Να υπάρχει αποζημίωση και κάλυψη χαμένου εισοδήματος για προϊόντα που οφείλονται σε επιπτώσεις ή στα αναγκαία μέτρα για προφύλαξη από τον κορονοϊό (κεράσια, βερίκοκα, πρώιμα ροδάκινα-νεκταρίνια που η συγκομιδή τους θα ξεκινήσει σε ενάμιση μήνα).
  • Να υπάρχει αποζημίωση, όπως και πρέπει να συμβεί για όλο τον ελληνικό λαό, για αγρότες – κτηνοτρόφους που θα νοσήσουν και δεν θα μπορούν να συνεχίσουν την εργασία τους ή να εκτελέσουν τις καλλιεργητικές φροντίδες.
  • Χορήγηση αντίστοιχου βοηθήματος στην αγρότισσα μητέρα για όσο χρονικό διάστημα είναι υποχρεωμένη να βρίσκεται στο σπίτι λόγο κλειστών σχολείων.
  • Να δοθεί περαιτέρω παράταση στην κατάθεση των δηλώσεων ΟΣΔΕ για αγρότες και κτηνοτρόφους.

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

Κρύα Βρύση, 19 Μαρτίου 2020

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.