Πολιτική

Διαβεβαίωση Σκυλακάκη στον Γ.Καρασμάνη σχετικά με την απόφαση για ενισχύσεις επιδότησης παγίων δαπανών.

566Προβολές

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣΗΣ ΠΑΓΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ

 

  • ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ ΚΑΙ
  • ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΠΟΖΑΡ ΚΑΙ
  • ΘΑ ΣΥΝΕΚΤΙΜΗΘΟΎΝ ΟΙ ΙΔΙΟΜΟΡΦΕΣ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ.

Ο πρώην Υπουργός ακόμη: ·

  • ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ
  • ΖΗΤΗΣΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ

 

Επικοινωνία και διεξοδική συζήτηση είχαν την Παρασκευή ο Γιώργος Καρασμάνης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θοδωρής Σκυλακάκης, πάνω σε σειρά σημαντικών θεμάτων.

✅Κατ’ αρχήν τέθηκε το ζήτημα των προγραμμάτων στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων που έχουν πληγεί από την πανδημία και, με δεδομένο ασφαλώς ότι η Κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα και μέχρι τώρα έχει διαθέσει περισσότερα από 30 δις σε ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυσή τους. Εστιάζοντας στο μέτρο που ψηφίστηκε προ εικοσαημέρου με το Νομοσχέδιο περί Απογραφής και δίνει τη δυνατότητα, με την υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί, να δοθεί στις επιχειρήσεις ενίσχυση με τη μορφή επιδότησης των πάγιων δαπανών τους.

✅Ο Γιώργος Καρασμάνης, όπως ακριβώς είχε κάνει και από το Βήμα της Βουλής, ζήτησε από τον Υπουργό, στην απόφαση αυτή να συμπεριληφθούν

🔸οι επιχειρήσεις εστίασης, καθώς και εκείνες που δραστηριοποιούνται

🔸στα χιονοδρομικά κέντρα και

🔸στις ιαματικές πηγές, όπως αντίστοιχα

🔹το Καϊμακτσαλάν και

🔹τα Λουτρά Πόζαρ (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, λιανεμπόριο κλπ), που από τον περασμένο Μάρτη είναι κλειστές και μέχρι σήμερα δεν έχουν επωφεληθεί από τα μέτρα ούτε ένα ευρώ.

✅Και στον προσδιορισμό των επιλέξιμων δαπανών, να ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες για τη συντήρησή τους ακόμη και όταν δεν λειτουργούν – όπως και μέχρι σήμερα.

Ο κ. Σκυλακάκης αναγνώρισε το πρόβλημα, και διαβεβαίωσε ότι οι επιχειρήσεις αυτές θα συμπεριληφθούν στην απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί για την επιδότηση των πάγιων δαπανών τους.

✅Ακόμη, ο πρώην Υπουργός, επανέλαβε το αίτημά του για στήριξη των παραδοσιακών καφενείων τα οποία, εκ των πραγμάτων, δεν είναι δυνατόν να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται για ένταξή τους στα σχετικά προγράμματα, και δεν έχουν επωφεληθεί και αυτά από κανένα μέτρο στήριξης.

✅Ο Γιώργος Καρασμάνης επανήλθε πιεστικά και στο θέμα των αποζημιώσεων των ροδακινοπαραγωγών, και

πήρε από τον Υπουργό τη διαβεβαίωση ότι κανένα πρόβλημα δεν θα υπάρξει για όσους παραγωγούς έχουν εισπράξει την επιστρεπτέα προκαταβολή.

✅Και, παράλληλα ζήτησε από τον Υπουργό, τα χρήματα αυτά που προορίζονται για αποζημιώσεις μέσω de minimis να δοθούν στον ΕΛΓΑ, για να μην επαναληφθούν οι τραγελαφικές και απαράδεκτες καταστάσεις που βίωσαν οι παραγωγοί το 2017 και το 2018, και οι άνθρωποι αυτοί να πάρουν επιτέλους τις πραγματικές αποζημιώσεις που δικαιούνται.

✅Τονίζοντας ότι είναι αδιανόητο να συνεχιστούν οι μεθοδεύσεις και οι πρακτικές της προηγούμενης Κυβέρνησης που τα έκανε κυριολεκτικά “μαντάρα”

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.