Δ.Έδεσσας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1.1kΠροβολές

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΤΟΝ 11ο ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Σάρωσαν τα μετάλλια οι ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΕΣ (CHEF) του Δημοσίου ΙΕΚ Έδεσσας στον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης που διεξήχθει 1 με 4 Μαρτίου στη HELEXPO-ΔΕΘ Θεσσαλονίκη. Ο απολογισμός των μεταλλίων είναι εντυπωσιακός. Σε ατομικό επίπεδο κατέκτησαν ένα (1) ασημένιο, πέντε (5) χάλκινα και έξι (6) επαίνους. Τα μετάλλια όμως που “έλαμψαν” περισσότερο ήρθαν στις “δύσκολες” και απαιτητικές ομαδικές κατηγορίες. Στην κατηγορία “TWO TO TANGO” οι Τράικος Νικόλαος και Μπλιάγκα Χρυσοβαλάντου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, ενώ το ίδιο ακριβώς κατάφεραν στην πιο ανταγωνιστική κατηγορία του διαγωνισμού “BEST SCHOOL OF THE YEAR”. Η ομάδα των Κάρτα Θωμά, Σίμτση Ελισάβετ και Σαντουρτζόγλου Δαμιανού χάρισε την ξεχωριστή αυτή διάκριση για το Δημόσιο ΙΕΚ Έδεσσας αγωνιζόμενη απέναντι σε ξένες υπερδυνάμεις αλλά και στις ιδιωτικές σχολές οι οποίες συνήθως επικρατούν σε τέτοιους διαγωνισμούς.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με τη HELEXPO–ΔΕΘ και την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs Societies, WACS). Συνιστά τη μεγάλη γιορτή των επαγγελματιών του κλάδου και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, προσφέροντας συγχρόνως μια εκπαιδευτική και δημιουργική πλατφόρμα σε Αρχιμάγειρες από όλο τον κόσμο. Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 540 (αριθμός ρεκόρ) διακεκριμένοι αρχιμάγειρες και σχολές μαγειρικής από 22 χώρες, οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε 30 κατηγορίες και αξιολογήθηκαν από 6 Έλληνες και 17 διεθνείς κριτές.

Σε τέτοιου επιπέδου διαγωνισμό και μόνο η συμμετοχή θεωρείται επιτυχία. Δεν είναι τυχαίο πώς λίγα Δημόσια ΙΕΚ καταφέρνουν να δηλώσουν συμμετοχές καθώς απαιτείται ιδιαίτερη και μακροχρόνια προετοιμασία αλλά, και, διαρκής κουλτούρα υψηλής μαγειρικής τέχνης κατά τη διάρκεια των σπουδών. Το Δημόσιο ΙΕΚ Έδεσσας με την μακρά παράδοση στην εκπαίδευση αρχιμαγείρων από το 2006 στηρίχθηκε για άλλη μια φορά στον καταξιωμένο αρχι-Chef κ. Κουρατζόγλου Θεόδωρο  που οδήγησε τους σπουδαστές στον ανεπανάληπτο φετινό θρίαμβο. Συγκρότησε μια ομάδα 12 (!) chef η οποία δούλεψε σκληρά, με ατελείωτες ώρες προετοιμασίας το προηγούμενο χρονικό διάστημα, για να φτάσει τελικά στη συγκομιδή των μεταλλίων και επαίνων, ανεβάζοντας το όνομα της ΕΔΕΣΣΑΣ πολύ ψηλά σε έναν Διεθνή Διαγωνισμό.

 

Τα μετάλλια που κατέκτησαν αναλυτικά οι σπουδαστές είναι:

 

Ασημένιο:

Σαντουρτζόγλου Δαμιανός (Salad with Combination)

 

Χάλκινα:

Μητκάκης Παναγιώτης (Risotto)

Σαντουρτζόγλου Δαμιανός (Risotto)

Κρουσταλέλης Κωνσταντίνος (Pork)

Σίμτση Ελισάβετ (Traditional Greek Dish)

Λυτρίδου Μαρία (Fish dish, seafood or combination)

 

Ομαδικά:

Κάρτας Θωμάς, Σίμτση Ελισάβετ, Σαντουρτζόγλου Δαμιανός, Ντάρσι Αρζιέ ως βοηθός (Best School of the Year)

Τράικος Νικόλαος, Μπλιάγκα Χρυσοβαλάντου (Two to Tango)

 

Έπαινοι:

Μπεσίρης Τραϊανός (Pork)

Ντάρσι Αρζιέ (Risotto)

Σπάρταλης Αλέξης (Pasta)

Τσεσμετζίδης Κλεάνθης (Risotto)

Μητκάκης Παναγιώτης (Pork)

Κάρτας Θωμάς (Student of the Year)

 

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Δημοσίου ΙΕΚ Έδεσσας συγχαίρουν τους σπουδαστές και τους εύχονται πάντα επιτυχίες και καλή σταδιοδρομία. Επίσης, αποδίδει τα εύσημα στον αρχι-chef κ. Κουρατζόγλου Θεόδωρο που με τον επαγγελματισμό και την μαγειρική δεξιοτεχνία του, έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάδειξη πολλών “γενεών” αρχιμαγείρων. Τέλος, ευχαριστεί εγκάρδια τις παρακάτω επιχειρήσεις, που συνέβαλλαν η κάθε μία με τον δικό της τρόπο στην προετοιμασία και τον αγώνα των σπουδαστών:

 

Ιχθυοπωλείο “Βυθός”

Μανάβικο “Τα Δίδυμα”

Μανάβικο “Παραδοσιακό”

Αρωματικά Λαδια “Pellas nature”

Εργοστάσιο ζυμαρικών “Αγροζύμη” (Γιαννιτσά)

Κρεοπωλείο Δογραματζής

Μεζεδοπωλείο “Αμέθυστος”

Φωτογραφείο “3fon” Κίτσος Τρύφων

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.