Δ.Έδεσσας

Διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση για την τουριστική ανάπτυξη

715Προβολές

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε το Διαδικτυακό Πρόγραμμα «Έδεσσα Δικτυωμένος Δήμος» που είχε ως τελευταία διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση την θεματική ενότητα της τουριστικής ανάπτυξης. Το webinar πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Έδεσσας σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΔΕ και προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον του κοινού.

Στη διαδικτυακή συνάντηση ήταν προσκεκλημένη η Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Σοφία Ζαχαράκη, η οποία από την τοποθέτησή της φάνηκε ότι ήταν πλήρως ενημερωμένη για τα ζητήματα του τουρισμού του Δήμου Έδεσσας, προξενώντας θετικότατη εντύπωση. Ιδιαίτερα τιμητικά ήταν τα λόγια της κας Υφυπουργού για τις δράσεις τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Έδεσσας, καθώς στα συμπεράσματά της ανέφερε ότι πολλά από αυτά που συζητούν τώρα σε κεντρικό επίπεδο ο Δήμος Έδεσσας τα έχει ήδη υλοποιήσει.

Μετά την τοποθέτηση του Δημάρχου Έδεσσας, κ. Δημήτρη Γιάννου και τις προτάσεις που κατέθεσε, η κα Υφυπουργός τον κάλεσε σε συνάντηση εργασίας προκειμένου να εξειδικεύσουν μαζί το πλαίσιο συνεργασίας.

Βασικοί ομιλητές στη διαδικτυακή συνάντηση ήταν ο Αντώνης Βάλτσης, περιβαλλοντολόγος, η Μαρία Γίδου, τραπεζικός με ειδίκευση στον εναλλακτικό τουρισμό και ο Βαγγέλης Κυριακού, υπεύθυνος τουρισμού της ΔΗΚΕΔΕ.

Η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΕ, κα Νατάσα Ιατρίδου, αναφέρθηκε στις δράσεις ανάπτυξης του τουριστικού μας προϊόντος και την οργάνωση των επισκέψιμων χώρων που λειτουργούν από την ΔΗΚΕΔΕ.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Αλέξανδρος Πασχάλης, αφού ευχαρίστησε την Υφυπουργό και τους ομιλητές, που με την αρτιότητα των εισηγήσεών τους έκαναν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα τη συζήτηση, δήλωσε:

«Η Έδεσσα είναι τουριστικός προορισμός υγείας, ευεξίας και γαστρονομίας. Για να βγούμε γρήγορα και αποδοτικά από τις συνέπειες του covid-19 πρέπει να υποστηρίξουμε τη δημιουργία ενός ανθεκτικού, βιώσιμου και σύγχρονου τουριστικού μοντέλου που λαμβάνει υπόψη τη διαχείριση του Περιβάλλοντος. Ο κόσμος αλλάζει ταχύτατα και εμείς οφείλουμε να ωθούμε τα πράγματα μπροστά».

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.