Αγορά

Διεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών TUTTOFOOD 2019

1.1kΠροβολές

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών TUTTOFOOD 2019 στο Μιλάνο: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

προς τις επιχειρήσεις 

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στηρίζοντας ενεργά την προβολή των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής, θα συμμετάσχει στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών TUTTOFOOD 2019, που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 9 Μαΐου 2019 στο Μιλάνο, στις εγκαταστάσεις του σύγχρονου κέντρου εκθέσεων και εμπορίου “Fiera Milano”.

Στόχος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τη συμμετοχή της είναι η προώθηση στη διεθνή αγορά των ποιοτικών τροφίμων και ποτών που παράγονται στην εδαφική της επικράτεια, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον κλάδο αυτό, η εξωστρέφεια της παραγωγής και η τόνωση του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας, που διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην ελληνική οικονομία εν γένει.

Η διεθνής έκθεση TUTTOFOOD 2019 φιλοξενείται για 6η χρονιά στο σύγχρονο κέντρο εκθέσεων και εμπορίου “Fiera Milano” και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις για τον κλάδο τροφίμων- ποτών παγκοσμίως. Η ΤUTTOFOOD είναι το σημείο συνάντησης εμπόρων λιανικής και χονδρικής, παραγωγών, εισαγωγέων και decision makers από όλον τον κόσμο. Η διοργάνωση του 2017 συγκέντρωσε 2.850 εκθέτες από 40 χώρες και 80.146 εμπορικούς επισκέπτες από 141 χώρες, με 21% του συνόλου να είναι διεθνείς εκθέτες.

Το μέγεθος της έκθεσης, η μεγάλη προσέλευση εμπορικών επισκεπτών και η εμπιστοσύνη τους στο κύρος της έκθεσης, η ποικιλία και η ποιότητα των προϊόντων που παρουσιάζονται εκεί, οι 500 ειδικές εκδηλώσεις (special events) που φιλοξενούνται κατά τη διάρκειά της και η διεθνής της απήχηση, καθιστούν την ΤUTTOFOOD μία από τις πιο αξιόπιστες επιλογές που προσφέρονται στους Έλληνες παραγωγούς και επιχειρηματίες όσον αφορά στην προβολή τους σε εκθεσιακά γεγονότα στο εξωτερικό.

Για τη συμμετοχή στην έκθεση, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει προβεί σε ενοικίαση ειδικά διαμορφωμένου προνομιακού χώρου 28 τ.μ., με ειδικής κατασκευής και ιδιαίτερης αισθητικής περίπτερα, τα οποία καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες προβολής των εκθεμάτων των επιχειρήσεων και  παρέχουν:

  • Νέα, καλαίσθητη ξύλινη κατασκευή περιπτέρου με εταιρική – προϊοντική σήμανση.
  • Νέα, έξυπνη λογοτύπηση της συμμετοχής στις κεντρικές μετώπες των ομαδικών περιπτέρων με άξονα την εμφανή, προϊοντική και ποιοτική υπεροχή των ελληνικών προϊόντων.
  • Πλήρη εξοπλισμό περιπτέρου με σήμανση – λογοτύπηση με γραφικό το εταιρικό λογότυπο ή άλλο θέμα και το εταιρικό logo στο info counter, τραπέζι, καρέκλες, βιτρίνα, ξύλινη επιτοίχια βιτρίνα, πρίζα, καλαθάκι αχρήστων, αποθήκη και άπλετο φωτισμό του περιπτέρου.
  • Λειτουργικές ανάγκες περιπτέρου (σύνδεση και κατανάλωση ρεύματος, καθαρισμός, φύλαξη). Δεν περιλαμβάνεται 24ωρη παροχή ρεύματος και κατανάλωση ρεύματος επαγγελματικού εξοπλισμού, που χρεώνεται επιπρόσθετα.
  • Μεταφορά και ασφάλιση των εκθεμάτων με βάση τα τετραγωνικά μέτρα του περιπτέρου και παράδοση στο περίπτερο (οι επιστροφές στην Ελλάδα περιλαμβάνουν αυστηρά έως 2 κιβώτια μόνο προωθητικού υλικού).
  • Καταχώρηση στον έντυπο και ηλεκτρονικό κατάλογο της έκθεσης.
  • Παρουσία έμπειρων στελεχών της αναδόχου εταιρείας για την άψογη λειτουργία της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και για την κάλυψη των αναγκών της κατά την προετοιμασία αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης.
  • Λειτουργία Reception Desk παροχής πληροφοριών για όλους τους εκθέτες για διανομή του λειτουργικού καταλόγου εκθετών, με βοηθητικό χώρο για την προσφορά νερού, καφέ κλπ. για τις ανάγκες των εκθετών και των επισκεπτών τους.
  • Great Greek Exporters list – προβολή των εκθετών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε κεντρικό σημείο με εμφανές το εταιρικό λογότυπό τους.
  • Ενισχυτικές εκδηλώσεις του συνόλου της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ενίσχυση της παρουσίας μας.
  • Πρόσκληση σημαντικών αγοραστών για την οργάνωση Β2Β συναντήσεων με βάση το MyMatchmaking platform της έκθεσης.
  • Έγκαιρη και έγκυρη παροχή επικαιροποιημένων στοιχείων για την αγορά με καταλόγους των σημαντικότερων Ιταλών και όχι μόνο, αγοραστών και εισαγωγέων, με τα πλήρη εμπορικά τους στοιχεία.
  • Εξασφάλιση πρόσθετων (προαιρετικών) παροχών με επιβάρυνση του εκθέτη (t.v., dvd player, σύνδεση internet, διερμηνείς, βοηθητικό προσωπικό, παροχή 24ωρου ρεύματος, παροχή ρεύματος για τα custom made περίπτερα, ενοικίαση επαγγελματικού εξοπλισμού, όπως ψυγεία, καταψύκτες κτλ).
  • Ασφάλεια των εκθετών.

Παρακαλούνται οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην παραπάνω διοργάνωση για να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από το ενιαία διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να αποστείλουν συμπληρωμένη τη συνημμένη δήλωση συμμετοχής στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr ή στο fax 2313330044, το αργότερο έως την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, λόγω του περιορισμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τη διάθεσή τους, λαμβάνοντας υπόψη:

  • τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις,
  • τη δραστηριότητα της επιχείρησης και το κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
  • την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
  • τους εκθέτες οι οποίοι δεν έχουν ξανασυμμετέχει σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.

Οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στην TUTTOFOOD 2019 θα πρέπει να έχουν διασφαλισμένη φυσική παρουσία εκπροσώπησης των προϊόντων τους καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Τονίζεται ότι η έκθεση δεν έχει εμπορικό χαρακτήρα.

 

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313 330350 (Γλυκερία Καραλή), 2313 330395 (Γεώργιος Γκανάτσιος) και 2313 330428 (Γεώργιος Φανέλης).

Επισυνάπτεται σε ξεχωριστό αρχείο (pdf) το έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην TUTTOFOOD 2019.

190328 Έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος TUTTOFOOD 2019

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.