Πολιτική

Διονύσης Σταμενίτης: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε εκπαιδευτικούς και μαθητές για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση».

598Προβολές

Τηλεδιάσκεψη με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πέλλας κ. Αγγελίδη Νίκο και κ. Μπαχαράκη Θωμά, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί, 17 Δεκεμβρίου 2020, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης.

Βασικό αντικείμενο των δύο τηλεδιασκέψεων υπήρξε η ανάλυση όλων των ζητημάτων που απασχόλησαν την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα από την εκδήλωση της πανδημίας μέχρι και σήμερα, καθώς ομολογουμένως η εκπαιδευτική διαδικασία διεξάγεται σε πρωτοφανείς συνθήκες για τα ελληνικά αλλά και παγκόσμια δεδομένα. Οι δύο Διευθυντές τόνισαν ότι, αν και στην αρχή υπήρξε μια σχετική δυσκολία, σε ζητήματα κυρίως τεχνικής φύσεως, πολύ γρήγορα τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί προσαρμόστηκαν στα καινούρια δεδομένα.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής μέσω των Διευθυντών Εκπαίδευσης συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς για τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν αυτή δύσκολη περίοδο, τονίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα συντελείτε στη χώρα ένα μεγάλο ψηφιακό άλμα. Ο κ. Σταμενίτης σημείωσε ότι με τη συμβολή της εκπαιδευτικής και της μαθητικής κοινότητας μπορούμε σήμερα να λέμε ότι έχουμε πετύχει μια τεράστια επιτυχία. Μάλιστα μετέφερε στους Διευθυντές τη δήλωση του Πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το προϋπολογισμό, ότι η χώρα μας είναι από τις ελάχιστες χώρες που μπορεί, εν μέσω πανδημίας, να έχει όλα τα τμήματα σε ψηφιακές τάξεις, από το νηπιαγωγείο ως το Λύκειο και αυτό είναι μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον.

Παράλληλα, συζητήθηκαν και μια σειρά από αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, τα οποία μετέφεραν οι Διευθυντές Εκπαίδευσης Πέλλας στο Βουλευτή, όπως για παράδειγμα η ανάγκη δημιουργίας Καλλιτεχνικού Σχολείου στην Έδεσσα, ΕΠΑΛ στην πόλη της Σκύδρας, Εσπερινού στην Έδεσσα αλλά και ο εμπλουτισμός των ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ του Νομού Πέλλας. Για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, συζητήθηκαν θέματα κτηριακών εγκαταστάσεων και τεχνικού εξοπλισμού.

Κλείνοντας ο Βουλευτής ζήτησε να μεταφερθούν οι ευχές του προς εκπαιδευτικούς και μαθητές για καλά Χριστούγεννα και ένα υγιές και ευτυχισμένο 2021.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.