Πολιτική

Διονύσης Σταμενίτης: «Η κυβέρνηση της ΝΔ θέτει τις βάσεις για την υλοποίηση του δρόμου Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα».

600Προβολές

Για το θέμα του δρόμου Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα επικοινώνησε εκ νέου με το Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Καραγιάννη καθώς και με τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Μπίλια ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας  κ. Σταμενίτης. Στη συνομιλία που είχε με τους δύο άνδρες ο Βουλευτής ενημερώθηκε ότι το έργο της κατασκευής του δρόμου περιλαμβάνεται στα έργα που έχει εντάξει η Κυβέρνηση στο Ταμείο Ανάκαμψης και για το οποίο αναμένει την έγκριση από τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σταμενίτης εξέφρασε την ικανοποίηση του δηλώνοντας ότι:

«Η απόφαση της κυβέρνησης, ύστερα και από εισήγηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, να εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης το έργο κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα είναι μια ακόμη απόδειξη ότι ο σχεδιασμός για τα μεγάλα έργα που αφορούν την Πέλλα προχωράει με σταθερά βήματα.

Η κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου που θα συνδέσει το Νομό Πέλλας με τη Θεσσαλονίκη, παρέχοντας ταχύτητα και ασφάλεια στις μετακινήσεις είναι ένα αίτημα χρόνων, για την ικανοποίηση του οποίου η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εργάζεται συντονισμένα από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι ώριμες μελέτες των τμημάτων των Παρακάμψεων Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών, ενώ υλοποιείται και η μελέτη για το κομμάτι του δρόμου Μαυροβούνι – Έδεσσα. Συνεπώς, η εξασφάλιση της χρηματοδότησης, εφόσον εγκριθεί το προσχέδιο του Ταμείου Ανάκαμψης στα προτεινόμενα έργα του οποίου περιλαμβάνεται και ο δρόμος, θα δώσει τη δυνατότητα δημοπράτησης του έργου.

Προσωπικά τόσο στην προηγούμενή θητεία μου ως Βουλευτής, όσο και στην τρέχουσα, έχω πραγματοποιήσει σειρά παρεμβάσεων για το συγκεκριμένο θέμα, ζητώντας την προώθηση του και την άμεση ολοκλήρωση των απαραίτητων σε κάθε στάδιο διαδικασιών ενώ με αίτημα μου προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή είχα ζητήσει την εξασφάλιση της χρηματοδότησης μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Εκτός από την εξαιρετική σημασία που έχει για το Νομό Πέλλας, η κατασκευή του δρόμου Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα αποτελεί ένα έργο που θα διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην αναπτυξιακή πορεία της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας. Παράλληλα, στο Ταμείο Ανάκαμψης έχει προταθεί να συμπεριληφθεί και ο δρόμος Σκύδρα – Νάουσα, ο οποίος είναι τμήμα του δρόμου Βέροια – Νάουσα – Σκύδρα και αποτελεί την πρώτη σύνδεση του Νομού Πέλλας με την Εγνατία Οδό».

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.