Δ.Έδεσσας

Δύο σημαντικά έργα υποδομής στην Άρνισσα.

600Προβολές

Στην Άρνισσα υλοποιούνται παράλληλα δύο σημαντικά έργα που αναβαθμίζουν τη ζωή των κατοίκων, αλλά παράλληλα βελτιώνουν αφενός το οικιστικό και αφετέρου το φυσικό περιβάλλον.

Πρόκειται για το έργο ανάπλασης οικισμού Άρνισσας (α’ φάση) με προϋπολογισμό 540.000€, που υλοποιείται από τον Δήμο Έδεσσας και για το μεγάλο έργο του αποχετευτικού δικτύου της Άρνισσας, που υλοποιείται από την ΔΕΥΑ Έδεσσας και μαζί με την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού έχουν συνολικό προϋπολογισμό περίπου 4.000.000 ευρώ.

Με το έργο της ανάπλασης, που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο, γίνονται κατασκευές πεζοδρομίων, διαμορφώσεις κοινόχρηστων χώρων, αποκατάσταση ασφαλτοτάπητα, φωτισμός και προμήθεια αστικού εξοπλισμού.

Το έργο που θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής των πολιτών της Άρνισσας και θα έχουμε τεράστιο περιβαλλοντικό όφελος, διότι με το έργο αυτό θωρακίζουμε τη λίμνη Βεγορίτιδα και τον υδροφόρο ορίζοντα της ευρύτερης περιοχής, είναι η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου που έχει ξεκινήσει κανονικά, ενώ σε ότι αφορά στην κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού της Άρνισσας, που γίνεται με τη μέθοδο της μελέτης – κατασκευής, έχει γίνει ο διαγωνισμός και βρισκόμαστε στο στάδιο των προδικαστικών προσφυγών.

Τα έργα της ανάπλασης και της κατασκευής του αποχετευτικού υλοποιούνται παράλληλα, μετά από συνεννόηση και συνεργασία των διοικήσεων και των τεχνικών υπηρεσιών, προκειμένου να μην υπάρχει το φαινόμενο των πολλαπλών παρεμβάσεων στις υποδομές.

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.