Πολιτική

Δ. Σταμενίτης: «Άμεσα οι διαδικασίες για κάλυψη των ζημιών από τον παγετό».

579Προβολές

Μαζί με την προϊσταμένη του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βέροιας κ. Μαρία Παππά και παραγωγούς από τη Δημοτική Ενότητα Κύρρου του Δήμου Πέλλας, οι Βουλευτές της ΝΔ  Πέλλας επισκέφθηκαν σήμερα, 26 Μαρτίου 2021, τα κτήματα της περιοχής, όπου διαπιστώσαν  ότι τα δένδρα έχουν επηρεαστεί σημαντικά από τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών.

Όπως τους πληροφόρησε η κ. Παππά, τις επόμενες ημέρες ο ΕΛΓΑ θα προχωρήσει σε αναγγελία ζημιών, για τις καλλιέργειες ροδακίνων, νεκταρινιών, δαμάσκηνων, και ακτινίδιων, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της ανθοφορίας και συνεπώς καλύπτονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ. Για τις εν λόγω καλλιέργειες άμεσα θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει ο ΕΛΓΑ.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης  επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο, το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τρόφιμων κ. Στρατάκο και το Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής κ. Τριαντόπουλο, με σκοπό να τους ενημερώσει για την κατάσταση αλλά και να τους μεταφέρει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Ειδικότερα, στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού που στοχεύει στην κάλυψη των ζημιών που προκαλούνται σε παραγωγές από έντονες καιρικές συνθήκες (θεομηνίες, πλημμύρες, χαμηλές θερμοκρασίες κτλ.), ο Βουλευτής Πέλλας κ. Σταμενίτης ζήτησε να εξεταστεί το αίτημα για κήρυξη του συνόλου του Νομού Πέλλας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου οι καλλιέργειες που επηρεάστηκαν από τον παγετό και οι οποίες δε βρίσκονται στο στάδιο της παραγωγής που καλύπτει ο ΕΛΓΑ, να μπορέσουν να αποζημιωθούν.

Στόχος της παρέμβασης του Βουλευτή Πέλλας είναι να εξασφαλιστεί ότι κανένα είδος φυτικού κεφαλαίου, και συνεπώς κανένας παραγωγός, δεν θα μείνει εκτός προγράμματος αποζημιώσεων αλλά και να εξασφαλιστούν τα χρήματα για να προχωρήσει ο ΕΛΓΑ στις αποζημιώσεις χωρίς καθυστέρηση.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών θα πραγματοποιηθεί αυτοψία στο σύνολο των καλλιεργειών του Νομού Πέλλας προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος και το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκληθεί σε όλα τα είδη και σε εν συνεχεία να προχωρήσουν οι παραπάνω διαδικασίες, ανάλογα με το στάδιο της παραγωγής που βρίσκεται κάθε καλλιέργεια.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.