Πολιτική

Δ. Σταμενίτης: «Κατατίθεται η τροπολογία για την παράταση της διαδικασίας μετάκλησης εργατών γης».

379Προβολές

Σε συνέχεια της συνάντησης του με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου κ. Μηταράκη  και έπειτα από συνάντηση με Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά και σημερινή του επικοινωνία με στελέχη των δύο Υπουργείων, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης ενημερώθηκε ότι κατατίθεται η τροπολογία που αφορά το καθεστώς μετάκλησης των εργατών γης.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία εστάλη στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και θα συμπεριληφθεί σε ένα από τα επόμενα νομοσχέδια με σκοπό να ψηφιστεί άμεσα.

Σύμφωνα λοιπόν με την τροπολογία, θα δίνεται παράταση στη διαδικασία μετάκλησης των εργατών γης από τρίτες χώρες που θα απασχοληθούν στην αγροτική οικονομία (όπως αυτή προβλέπεται στο άρθρο 16 του ν. 4783/2021). Ενώ επίσης, θα προβλέπεται και η απλοποίηση της διαδικασίας όσον αφορά τα δικαιολογητικά για τη διαμονή των εργατών (θα απαιτείται μόνο υπεύθυνη δήλωση φιλοξενίας από τον εργοδότη).

 

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.