Πολιτική

Δ. Σταμενίτης: «Προς έγκριση από τη Διυπουργική ΣΔΙΤ ο δρόμος Θεσσαλονίκη Γιαννιτσά Έδεσσα».

361Προβολές

Την εξέλιξη στο θέμα της αναβάθμισης και κατασκευής του οδικού άξονα «Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα» συζήτησαν την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης και ο Γενικός Γραμματέας ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ορέστης Καβαλάκης.

Όπως έχει ανακοινωθεί από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή το έργο θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση μέσα από σχήματα ΣΔΙΤ ενώ η δημοπράτηση του αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2022. Στο πλαίσιο αυτό ο Βουλευτής συναντήθηκε με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα που εποπτεύει τη διαδικασία, προκειμένου να ενημερωθεί για το στάδιο που βρίσκεται το έργο αλλά και για το χρονοδιάγραμμα. Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Καβαλάκη το επόμενο διάστημα αναμένεται και το τελικό βήμα πριν τη δημοπράτηση του έργου, το οποίο αφορά στην έγκριση του φακέλου από τη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, προαπαιτούμενο ώστε το έργο να ενταχθεί στο πρόγραμμα έργων ΣΔΙΤ της κυβέρνησης. Στόχος είναι το έργο να ξεκινήσει εντός του 2022. Σημειώνεται ότι η Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΔΕΣΔΙΤ) είναι το συλλογικό κυβερνητικό όργανο που αποφασίζει για τα έργα ΣΔΙΤ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ανακοίνωση του έργου τον περασμένο Απρίλιο το Υπουργείο Υποδομών έχει προχωρήσει στην πρόσληψη του Χρηματοοικονομικού Συμβούλου και στην πρόσληψη Τεχνικού Συμβούλου, ενέργειες απαραίτητες για την κατάρτιση του σχετικού φακέλου.

Αναφορικά με το ζήτημα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης δήλωσε: «Πραγματοποίησα σήμερα συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα κ. Καβαλάκη προκειμένου να ενημερωθώ για την πορεία του έργου αναβάθμισης και κατασκευής του οδικού άξονα «Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά –  Έδεσσα». Σύμφωνα με όσα έχουν ήδη γίνει αλλά και με τον προγραμματισμό των επόμενων ενεργειών διαπιστώνεται ότι βρισκόμαστε εντός του χρονοδιαγράμματος, με μικρές αποκλίσεις, που έθεσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την εκκίνηση του έργου. Είναι πολύ σημαντικό ότι έχουμε σχεδόν τελειώσει με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και προχωράμε στο στάδιο της δημοπράτησης που είναι ουσιαστικά και ένα από τα σημαντικότερα βήματα στον κύκλο υλοποίησης ενός έργου υποδομής.

Ευχαριστώ το Γενικό για την πλήρη ενημέρωση αλλά και για τη συντονισμένη δουλειά που γίνεται στη Γενική Γραμματεία ΣΔΙΤ ώστε το έργο να προχωρήσει. Πρόκειται άλλωστε για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή του Νομού Πέλλας και ευρύτερα για την Κεντρική Μακεδονία, η υλοποίηση του οποίου αποτελεί πάγιο αίτημα όλων των πολιτών της Πέλλας. Προσωπικά παρακολουθώ στενά κάθε βήμα της διαδικασίας και με υπευθυνότητα ενημερώνω τους συμπολίτες μου για κάθε ενέργεια και εξέλιξη. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ο δρόμος που θα σπάσει τη συγκοινωνιακή απομόνωση του Νομού Πέλλας, θα προσφέρει ασφάλεια στις μετακινήσεις και θα μειώσει το χρόνο κάλυψης των αποστάσεων παίρνει σάρκα και οστά. Θέλω να επαναλάβω για ακόμη μια φορά ότι κατά τη λειτουργία του νέου οδικού άξονα δεν προβλέπεται επιβολή διοδίων και αυτό λόγω του μοντέλου υλοποίησης».

 

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.