Κεντρική Μακεδονία

Εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας

972Προβολές

 Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Παρασκευή Πατουλίδου σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Μαΐου 2019.

Κατά το φετινό εορτασμό της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

α.  Γενικός σημαιοστολισμός  σε όλη τη διοικητική περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας από τις 8 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου της 19ης Μαΐου 2019.

β. Φωταγώγηση όλων των δημοσίων καταστημάτων, των καταστημάτων ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ και των τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 19ης Μαΐου 2019, μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης, σε ολόκληρη τη διοικητική Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

γ. Ομιλίες-εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τα δραματικά γεγονότα του διωγμού του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ειδικότερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

Ομιλίες και εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία για τα δραματικά γεγονότα του διωγμού του Ποντιακού Ελληνισμού σε ημέρα και σε ώρα που θα καθοριστούν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

 – Την Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη τη διοικητική Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, από τις 8.00 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου της 19ης Μαΐου 2019.

10.00 π.μ.  Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας.

Ομιλία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα

 

 

 

 

11.00 π.μ.  Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Ποντίου παπά και δάσκαλου (πλατεία Αγίας Σοφίας με Ερμού, Θεσσαλονίκη) από τους:

  • Εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης
  • Στρατηγό Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού
  • Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας
  • Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης
  • Δήμαρχο Θεσσαλονίκης
  • Εκπροσώπους των Ποντιακών Ομοσπονδιών, Συλλόγων και Σωματείων
  • Εκπροσώπους Συλλόγων Παλιννοστούντων
  • Εκπροσώπους νομικών προσώπων, που επιθυμούν να τιμήσουν την εκδήλωση για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ενημερώνοντας έγκαιρα την υπηρεσία.

 

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 και στις έδρες των υπόλοιπων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα εκδοθεί με μέριμνα της κάθε Περιφερειακής Ενότητας, σε συνεργασία με τα ποντιακά σωματεία και τους οικείους Δήμους και θα περιλαμβάνει επίσημη επιμνημόσυνη δέηση, ομιλία του οικείου Αντιπεριφερειάρχη που θα εκφωνηθεί μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης, τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων από τις αρχές, τα ποντιακά σωματεία και από όποιο Νομικό Πρόσωπο επιθυμεί να τιμήσει την ημέρα μνήμης, όπως ειδικότερα ορίζεται στα άρθρα 2 και 3 του Π.Δ. 99/1994 και στις ισχύουσες διατάξεις περί προβαδίσματος.

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.