Δ.Πέλλας

Εκθεση φωτογραφίας

874Προβολές

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών για το διάστημα Μάιος –  Ιούνιος 2019 ξεκίνησαν με τις παραστάσεις των χορευτικών τμημάτων και των χορωδιών του Ιερού Ναού το διήμερο 12-13 Μαΐου 2019 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πέλλας.

Την Κυριακή στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου παρουσιάστηκε η μουσικοχορευτική εκδήλωση με θέμα: «Στην πλατεία του χωριού μας». Η εκδήλωση διανθιζόταν με θεατρικό δρώμενο και διαλόγους. Ο δάσκαλος του χωριού, με τον καφετζή και τους ντόπιους αλλά και τους περαστικούς συζητάνε στην πλατεία για τις μουσικοχορευτικές συνήθειες του τόπου τους όπως και άλλων μακρινών περιοχών. Στη συνέχεια ακολούθησαν χοροί από Ασβεστάδες (Θράκη), Αριδαία, Ρουμλούκι (Μακεδονία), Λασίθι (Κρήτη) και Μιστί (Καππαδοκία). Ένα πλήθος 150 χορευτών και ποικιλία μελωδιών, χορών και παραδοσιακών φορεσιών γέμισαν τη σκηνή του θεάτρου και έτερψαν το ακροατήριο.

 

Για να δείτε φωτογραφίες της μουσικοχορευτικής εκδήλωσης www.inag-gr.blogspot.gr

 

Την επόμενη ημέρα ήταν η σειρά των χορωδιών της ενορίας Ι. Ναού Αγ. Γεωργίου. Μαζί με τρεις ακόμη φιλοξενούμενες χορωδίες χάρισαν τους ακροατές μια εξαίρετη μουσική βραδιά. Οι προσκεκλημένες χορωδίες, οι οποίες απέδωσαν τραγούδια παραδοσιακά αλλά και έντεχνα, ήταν η χορωδία της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, η Χορωδία Δήμου Θερμαϊκού και η Χορωδία ΚΑΠΗ Νιγρίτας. Η χορωδία ενηλίκων της ενορίας είχε εξαιρετική παρουσία, ενώ για πρώτη φορά έγινε σύμπραξη της χορωδίας «ΕΝΕΙΤΕ» με την παιδική. Ξεχωριστή και ιδιαίτερη ήταν η παρουσία των παιδιών, που με πολλή χάρη απέδωσαν δύο τραγούδια στη νοηματική γλώσσα και μετέδωσαν την ζωντάνια τους σε όλους τους παρευρισκομένους.

 

Για να δείτε φωτογραφίες της χορωδιακής συνάντησης  www.inag-gr.blogspot.gr

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνεχίστηκε την Τετάρτη 15 Μαΐου, το απόγευμα στον 2ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου «Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης» της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών με τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα: “Απουσία”, όπου πλήθος κόσμου θαύμασε τα έργα των μαθητών των σεμιναρίων. Στην έκθεση συμμετέχουν 28 μαθητές των σεμιναρίων με 56 έργα. Κάθε έργο συνοδεύεται από μικρό κείμενο, το οποίο ερμηνεύει την φωτογραφία και εμβαθύνει στο νόημά της.

 

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο προϊστάμενος του Ι. Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Σπυρίδης, αναφέρθηκε στην τετραετή πορεία των σεμιναρίων, στις δράσεις της ενορίας αλλά και στην ιδιαίτερη συμβολή της υπεύθυνης των μαθημάτων Φανής Τουμπουλίδου. Όπως τόνισε, η μεθοδικότητα, η εφευρετικότητα και το μεράκι της έδωσαν στους μαθητές τις τεχνικές γνώσεις, το κίνητρο και την έμπνευση να δημιουργήσουν μία έκθεση με ενδιαφέροντα και ξεχωριστά έργα. Επίσης τόνισε, ότι η φωτογραφία παγώνει τον χρόνο και, παρόλο που είναι στατική, δίνει την δυνατότητα να εμβαθύνουμε και να μάθουμε πολλά για τον τόπο, την περιοχή, τα συναισθήματα και τον πολιτισμό.

 

Τέλος η υπεύθυνη των σεμιναρίων, Φανή Τουμπουλίδου ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για τον χρόνο και τον κόπο που κατέβαλαν καθώς και τους χορηγούς της έκθεσης. Ακολούθησε δεξίωση στον ίδιο χώρο.

 

Η Έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 6:00 – 9:30 μ.μ. μέχρι και το Σάββατο 25 Μαΐου 2019.

 

Για να δείτε φωτογραφίες της έκθεσης φωτογραφίας www.inag-gr.blogspot.gr

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.