Δ.Αλμωπίας

«Εκπαίδευση και Λαογραφία»

1.1kΠροβολές

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας,ο Δήμος Αλμωπίας,τα Λουτρά Πόζαρκαι η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας συνδιοργανώνουν στις 11 και 12 Απριλίου 2019 στην Αριδαίατην 2η Πανελλήνια Μαθητική Συνάντηση με θέμα: «Εκπαίδευση και Λαογραφία», με συμμετοχή σχολικών μονάδων από όλη την χώρα.

Μέσω της διημερίδας, θα δοθεί έμφαση στην ανάλυση όψεων του λαϊκού πολιτισμού (κοινωνική συγκρότηση, ήθη και έθιμα, χοροί, λαϊκή λογοτεχνία, υλικός πολιτισμός/λαϊκή τέχνη) που εμπεριέχονται σε πολλά αντικείμενα που διδάσκονται μέσα από μαθήματα του Αναλυτικού Προγράμματος (νεοελληνική γλώσσα και λογοτεχνία, ιστορία, περιβαλλοντική εκπαίδευση, μουσική, φυσική αγωγή, εικαστικά, κοινωνική και πολιτική αγωγή, θεατρική αγωγή κ.λπ.).

Ειδικότερα, το πρόγραμμα της διημερίδας περιλαμβάνει:

α. Πανελλήνια Συνάντηση Μαθητικών Σχημάτων Παραδοσιακής Μουσικής.

β. Πανελλήνια Συνάντηση Μαθητικών Σχημάτων Παραδοσιακών Χορών.

γ.Παρουσίαση λαϊκών δρώμενων.

δ. Παρουσίασηαπό τα συμμετέχοντα σχολεία, σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα, στοιχείων του λαϊκού πολιτισμού (π.χ. φορεσιές, είδη λαϊκής τέχνης κλπ).

Σκοπός της διημερίδας είναι να αποτελέσει ο λαϊκός πολιτισμός ένα πεδίο πρόσφορο για τη διαπολιτισμική εκπαίδευση, για την πραγματοποίηση της «πολιτισμικής συνάντησης» και της ανάδειξης των κοινών πολιτισμικών στοιχείων, χωρίς ταυτόχρονα να παραγνωρίζονται και οι ιδιαιτερότητες οι οποίες καθορίζονται από τη γενική και την τοπική ιστορία.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αριδαίας. Το βράδυ της Πέμπτης 11/4 στις 7:30 θα πραγματοποιηθεί λαϊκό παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία της Αριδαίας με συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Αλμωπίας.Σε περίπτωση που δεν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, το γλέντι θα πραγματοποιηθεί στο ΔΑΚ Αριδαίας. Εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινωθεί λεπτομερές πρόγραμμα της διημερίδας, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να την παρακολουθήσουν.

Επισημαίνεται ότι όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές για το κοινό.

 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Δ.Ε. ΠΕΛΛΑΣ

 

 

ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΧΑΡΑΚΗΣ

 

 

 

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.