Δ.Έδεσσας

Ενεργειακή αναβάθμιση ΕΠΑΛ και 3ου Γυμνασίου Έδεσσας

611Προβολές

Υπογράφτηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο για την υλοποίηση του έργου για την ενεργειακή αναβάθμιση του ΕΠΑΛ και του 3ου Γυμνασίου Έδεσσας. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγκεκριμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ο προϋπολογισμός του είναι 990.000,00€ περίπου.

Το έργο αφορά παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και εγκατάσταση συστημάτων ΑΠΕ στα κτήρια του 3ου Γυμνασίου Έδεσσας και 1ου ΕΠΑΛ Έδεσσας. Αναλυτικότερα, αφορά στην αντικατάσταση των υφιστάμενων κουφωμάτων με νέα κουφώματα διπλού υαλοπίνακα με θερμοδιακοπή και καλύτερα θερμικά χαρακτηριστικά, καθώς επίσης και εγκατάσταση αντιστάθμισης στο σύστημα κεντρικής θέρμανσης και θερμική μόνωση των κτιρίων, που συνίσταται σε εξωτερική θερμομόνωση τοιχοποιίας και θερμομόνωση στέγης. Επιπλέον, προβλέπεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις οροφές των σχολείων με σκοπό την παραγωγή ενέργειας για τις ανάγκες των κτιρίων.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό έργο εξοικονόμησης ενέργειας, βελτίωσης των συνθηκών εκπαίδευσης  των παιδιών μας και μείωσης του ενεργειακού αποτυπώματος του Δήμου Έδεσσας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια εκπληρώνοντας τις δεσμεύσεις μας προς το Σύμφωνο των Δημάρχων και την Ευρωπαϊκή αυτοδιοικητική οικογένεια για μείωση του ενεργειακού μας αποτυπώματος, αλλά κυρίως προς τη νεολαία μας που θέλουμε να έχει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εκπαίδευσης και τους δημότες με την εξοικονόμηση πόρων και τον απόλυτο σεβασμό των δημοτικών χρημάτων».

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Αντιδήμαρχος, κ. Σωτήρης Μούκας, ανέφερε: «Δεν επισκευάζουμε μόνο, αλλά κατασκευάζουμε! Με μεγάλα έργα εξοικονόμησης ενέργειας και βελτίωσης των συνθηκών εκπαίδευσης των παιδιών προχωράμε με γοργούς ρυθμούς για να βελτιώσουμε κι άλλο τα σχολεία μας».

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.